4 Pijlers

1. CORRECTE EN TRANSPARANTE INNING EN VERDELING VAN RECHTEN:

  • opvoeringsrechten
  • reproductierechten van boeken, video, dvd
  • uitzendrechten op radio of televisie, digitale platformen, alsook kabel- en satellietrechten
  • Video-on-demand-rechten (VOD) van diensten zoals Net gemist, Ooit gemist, Eyewatch, Cmore
  • exploitaties via internet (Google) of andere elektronische netwerken
  • reprografierechten voor het kopiëren van beschermde werken op papier
  • thuiskopierechten voor het kopiëren in familiekring van een audiovisueel werk of een geluidswerk op videocassette, cd of dvd
  • leenrecht 
  …

2. JURIDISCH ADVIES EN ONDERSTEUNING

De juridische dienst van deAuteurs legt zich toe op alle aspecten van het beroepsleven van de auteurs: ze biedt steun bij het onderhandelen van individuele contracten met uitgevers, producenten en theaterorganisatoren, ze stelt modelcontracten ter beschikking, bemiddelt bij conflicten en adviseert haar leden omtrent het fiscale en sociale statuut van auteurs en hun rechten.

3. CULTURELE STEUN EN PROMOTIE

DeAuteurs beschikt over een jaarlijks budget om projecten van Nederlandstalige auteurs te helpen verwezenlijken. Het programma dat auteurs ondersteunt, wordt geregeld aangepast om zo goed mogelijk tegemoet te komen aan hun noden binnen een voortdurend veranderend cultureel landschap. Bovendien worden de auteurs op de hoogte gehouden van de culturele agenda in België en in het buitenland.

4. INTERNATIONAAL NETWERK

DeAuteurs is gespecialiseerd in het beheer van auteursrechten in het Nederlandse taalgebied, maar vertegenwoordigt haar auteurs natuurlijk ook internationaal dankzij haar affiliatie met SACD en Scam – de enige internationale beheersvennootschappen in België. Voor een lijst van landen waar deAuteurs via SACD-Scam vertegenwoordigd wordt klikt u hier.

Wilt u graag meer weten over onze activiteiten en doelstellingen, neem dan contact op met Barbara Cardoen: u kunt haar bereiken op 02 551 03 42 of via [email protected].

Print Friendly, PDF & Email