iTems

In iTems, het magazine van deAuteurs, berichten we over thema’s en dossiers die leden en gebruikers aanbelangen.
We hebben ons voorgenomen om voortaan onze energie te bundelen in twee edities per jaargang. Twee extra dikke nummers waarin telkens meerdere disciplines aan bod komen: de audiovisuele wereld, literatuur, theater, illustratie.

iTems#15, Het Illustratie & theater nummer van iTems:

De zomer is in het land. En dan valt er weer heel wat te beleven, heel wat te vieren en natuurlijk ook heel wat te delen met onze lezers. In deze editie spreken we met ons 1000ste lid, Julie Cafmeyer. Deze straffe jonge theatermaakster, die we tijdens onze Algemene Vergadering in de bloemetjes hebben gezet, bevraagt en onderzoekt thema’s als liefde, lust en seksualiteit.

Naast theater komt in deze editie ook illustratie aan bod. Zo brachten we een bezoekje aan de Portugese gepassioneerde illustratrice Fatinha Ramos en we trokken naar Molenbeek om er te praten met een andere illustratrice, Marjolein Pottie. Zij vertrekt immers over een paar weken samen met schrijver Bouke Billiet richting Zweden met onze schrijfbeurs.

Ook het goedgevulde programma van Apéro Poëzie op TAZ mag in dit nummer niet ontbreken, met dit jaar een eerste Poëziedebuutprijs aan Zee i.s.m. Poëziecentrum en TAZ. We gingen langs bij gastcurator Dirk Pauwels die ons zijn plannen voor TAZ uit de doeken deed.

Met het auteurskoppel Laïla en Bart Koubaa spraken we over hun topinitiatief ‘Buiten de lijntjes, geef kleur’, een kleurwoordenboekje dat bedoeld is als welkomstgeschenk voor vluchtelingenkinderen om de fantasie te prikkelen en de liefde voor taal en beeld door te geven. Bij dit interview zit voor jou een uitknipbon, waarmee je een exemplaar van ‘Buiten de lijntjes, geef kleur’ kan ophalen tijdens Apéro Poëzie op TAZ in Vrijstaat O. Per Apéro Poëzie geven we 15 boekjes weg, dus snel zijn is de boodschap!

Patrick Lateur, die 4 jaar spendeerde aan de vertaling van de Odysee sprak tijdens een dubbelinterview met Valentijn Dhaenens over ‘Odysseus. Een zwerver komt thuis’.

Vorig jaar was deAuteurs te gast op het TheaterFestival en maakten we kennis met festivalcoördinator Kathleen Treier. We gingen haar opzoeken en zij vertelt ons over de selectie van het TheaterFestival Vlaanderen, dat driejaarlijks naar een andere stad trekt. Dit jaar is het de beurt aan Brussel.

Na het TheaterFestival in Brussel kan je ons ook vinden op de elfde editie van Filmfestival Oostende met als Master Wim Opbrouc. Wim licht kort de plannen toe.
Je merkt het: aan creativiteit geen gebrek deze zomer. We hopen jullie tijdens één van onze activiteiten te mogen ontmoeten.

We wensen jullie een fijne zomer en veel leesplezier toe!

2017
2016
2015
2014
2013
2012

Print Friendly, PDF & Email