iTems#2

Het tweede nummer van iTems, het magazine van deAuteurs, is net verschenen!

Download het tweede nummer van iTems

deAuteurs heeft zich voorgenomen om elk jaar drie nummers van iTems uit te brengen, telkens gewijd aan een ander vakgebied.

Wij starten het jaar met het audiovisuele nummer. Daarna volgt ons theaternummer en in november komen we met het literair nummer.

Prominent op de cover van het tweede nummer van iTems, gewijd aan de audiovisuele sector: Malin-Sarah Gozin.
Wij laten de laureaat van de allereerste deAuteursprijs aan het woord over Clan, de serie die het voorbije najaar te zien was op VTM en laaiend enthousiast onthaald werd. Ook “partners in crime” Bert Van Dael, Kaat Beels en Nathalie Basteyns vertellen over hun Clan-ervaringen.

Verder komen Hans Herbots, Manu Riche en Gust Van den Berghe aan het woord, stuk voor stuk auteurs die op hun manier grenzen doorbreken.
Een dossier “Auteursrechten en fiscaliteit”, hot topic eind 2012, mocht natuurlijk ook niet ontbreken.

Het nieuwe jaar is veelbelovend: tien auteurs blikken vooruit op wat 2013 in petto heeft.

deAuteurs plant in 2013 vol op kruissnelheid te komen, klaar om de uitdagingen van het evoluerende auteursrecht en de digitale omwentelingen aan te gaan.

Wij zijn er voor u en staan u graag persoonlijk met raad en daad bij. U kunt met uw vragen steeds terecht bij de Auteursdienst (tel 02/551.03.42 of e-mail [email protected]).

U bent ook altijd welkom in het Huis van de Auteurs na afspraak of op één van onze zeswekelijkse infoloketten in Antwerpen en Gent, die we organiseren in samenwerking met de Vlaamse Auteursvereniging VAV.

Aarzel niet ons te contacteren. Ook feedback over iTems of andere zaken worden erg op prijs gesteld.

Wij kijken er naar uit om u snel terug te zien.

Veel leesplezier,
deAuteurs

Print Friendly, PDF & Email