Investeringsengagement Telenet

Vandaag kondigt Telenet aan dat het over een periode van 4 jaar in totaal 30 miljoen euro extra ter beschikking wil stellen om te investeren in de creatie en productie van zowel Vlaamse kwaliteitsfictie als andere Vlaamse programma’s en formats. De “Telenet Stimulans voor Audiovisuele Producties in Vlaanderen”, kortweg “Telenet STAP“, moet de Vlaamse audiovisuele wereld toelaten verder te blijven bouwen aan kwalitatief sterke lokale televisie- en filmproducties. Telenet engageert zich om de komende 4 jaar tot 30 miljoen euro vrij te maken. Het Telenet STAP zal operationeel zijn vanaf 2013.

Ondanks tegengestelde meningen in het kabeldossier en de lopende rechtszaak wil deAuteurs Telenet feliciteren met dit initiatief dat alle schakels in de Vlaamse audiovisuele sector ten goede komt, incl. de individuele leden van deAuteurs die zich zullen blijven inzetten voor kwaliteitsvolle televisie en filmproducties.

deAuteurs zal ook deelnemen aan de rondetafelconferentie op 22 oktober waar de sector en  Telenet het STAP officieel zullen lanceren en tegelijkertijd een aantal andere pistes zullen onderzoeken die de groei van de Vlaamse audiovisuele sector stimuleren en verdere  aanbevelingen hierover formuleren.

Lees het Telenet persbericht