20ste editie van IKL start 28 november

Op 28 november wordt het startschot gegeven voor de 20ste editie van het Internationaal Kortfilmfestival Leuven, een gerenommeerd filmfestival waar filmmakers uit de hele wereld een voorproefje geven van wat ze in hun mars hebben en beoordeeld en bekroond worden door pers en publiek.

In de Vlaamse en de Europese competitie worden 9 prijzen uitgereikt, het Vlaamse Audiovisueel Fonds doet daar nog eens 6 Wildcards bovenop en de stad Leuven reikt voor het eerst de Prijs voor Leuvense Culturele Verdienste uit.
Het festival is een Academy Award Qualifying Festival: de winnaars van de juryprijzen in de Vlaamse en Europese competitie belanden rechtstreeks op de longlist voor de Oscars 2016.

Naast de competities zijn er ook kortfilms voor kinderen, non-narratieve filmreeksen, compilaties met de beste animatiefilms, kortfilms van
en met de Artists in Focus Wannes Destoop en Charlotte Vandermeersch, een Portugese special en thematische programma’s zoals de Life is…- programma’s rond comedy, sci-fi, romantiek en horror.

Naast de filmvertoningen vindt een brede waaier van randactiviteiten plaats.