André Vandorpe nieuwe directeur van Boek.be

De Raad van Bestuur van Boek.be heeft André Vandorpe aangesteld als nieuwe directeur van Boek.be. In april zal hij Geert Joris opvolgen als algemeen directeur.

André Vandorpe (°1959) studeerde Sociologie, Overheidsmanagement en Bestuurskunde aan de VUB en volgde ook een introductie op het Marketing Management aan de Vlerick Management School in Gent. Professioneel was hij de voorbije jaren onder meer werkzaam in arbeids-organisatorisch onderzoek (bij de Stichting Innovatie en Arbeid van de SERV), communicatie (o.a. als directeur van communicatiehuis Magelaan) en als account manager in opdracht van diverse drukkerijen voor uitgeverijen en verwante culturele klanten. Hij is momenteel directeur van het departement vorming van ABVV-Metaal.

André Vandorpe was ook jarenlang bestuurslid bij het theatergezelschap Compagnie Cecilia en hij is – niet onbelangrijk – een uitgesproken liefhebber van het boek.

De bundeling van deze ervaring en kennis maakt dat Boek.be in André Vandorpe de aangewezen persoon heeft gevonden om de federatie en belangenvereniging te leiden. Tot zijn indiensttreding zorgt Jef Maes voor de overbrugging als directeur ad interim.

“Mijn voorganger, Geert Joris, is er met verve in geslaagd om alle belanghebbenden in de sector nieuwe perspectieven te bieden. Ik kijk ernaar uit om de komende jaren, samen met het onvolprezen Boek.be-team, het door hem uitgetekende pad verder te bewandelen. Vanuit mijn gevarieerde overlegervaring zal ik niet nalaten om de belangen van zowel de grote als de kleine spelers binnen het boekenvak op elk niveau te behartigen en te verenigen. Met de neuzen in dezelfde richting kunnen we het boekenvak doorheen deze onheilspellende crisisjaren helpen,” aldus André Vandorpe.