‘Bagdad Messi’ valt in de prijzen.

BaghdadMessi_News

 

De Vlaamse kortfilm “Baghdad Messi” van regisseur Sahim Omar Kalifa is afgelopen weekend opnieuw in de prijzen gevallen. De prent won een award op het filmfestival van Brescello in Italië. Twee dagen eerder werd de film ook al bekroond in Irak, zo meldt productiehuis A Team Productions.

Op de 11e editie van het Brescello International Film Festival won de kortfilm “Baghdad Messi” van de Koerdisch-Vlaamse regisseur Sahim Omar Kalifa de Grand Prize voor beste kortfilm. Er waren 18 kortfilms in competitie. Sahim Omar Kalifa ontving tijdens de prijsuitreiking de Don Camillo d’Oro’. De naam van de prijs verwijst naar de film ‘Don Camillo’ uit 1952 waarin Fernandel pastoor Camillo vertolkte.

Eerder op de week kaapte “Baghdad Messi” nog de prijs voor beste regie weg op het Kalar International Short Film Festival, dat tot donderdag plaatsvond in de Iraakse stad Kalar, nabij Kirkoek. De competitie bestond uit 21 kortfilms uit het Midden-Oosten, Europa en Azië. “Baghdad Messi” mocht het festival met een screening afsluiten op de prijsuitreiking, zo klinkt het in een persmededeling.

De coproductie van A Team Productions, U-Film en Dubai Entertainment and Media Organisation viel eerder ook al in de prijzen op festivals in Dubai en Marokko. De kortfilm is deze week ook te zien op het Brussels Film Festival.

“Baghdad Messi” vertelt het verhaal van de tienjarige Hamoudi, die net zoals zijn voetbalgekke vrienden enorm uitkijkt naar de finale van de Champions League tussen FC Barcelona en Manchester United. Maar net dan geeft zijn televisie de geest.