Caroline Strubbe wint de Knack Focus Jo Röpcke Award

 

Caroline Strubbe, regisseur van ‘Lost Persons Area’ en ‘I’m the Same, I’m an Other’ dat vanaf 23 oktober in de Belgische bioscopen te zien is, heeft de Knack Focus Jo Röpcke-award 2013 gewonnen.De prijs Is genoemd naar de legendarische BRT-filmjournalist, en wordt elk jaar uitgereikt door Knack Focus. De award bekroont een man of een vrouw die ‘een verdienstelijke, opmerkelijke of creatieve bijdrage heeft geleverd aan de Vlaamse film’.

‘Strubbe gaat resoluut voor ingetogen, poëtische drama’s die drijven of sfeer en suggestie en die de beelden voor zich doen spreken’, zegt Dave Mestdach, filmcriticus van Knack Focus, ’Dat is niet evident in het huidige spektakelklimaat. Bovendien doet ze dat met métier en integriteit.’

Strubbe ontving de award, een tekening van KnackFocus-huistekenaar Karl Meersman, uit handen van Jackie Röpcke, de weduwe van Jo Röpcke, op het 40e Film Fest Gent, waar haar nieuwe film I’m the Same, I’m an Other ook in première gaat.

De Jo Röpcke-award wordt uitgereikt sinds 2008. Eerder werd de prijs toegekend aan Fien Troch, Felix Van Groeningen, Gust Van den Berghe, Nicolas Provost en Nicolas Karakatsanis.