deAuteurs bezocht de grootse Boekenvakbeurs van Europa

deAuteurs gaat naar Frankfurt en neemt mee…

Twee weken geleden was het zover en moest iedereen vroeg uit de veren voor een heuse daguitstap naar de Frankfurter Buchmesse, een ‘First visit to Frankfurt’ georganiseerd door deAuteurs! Met een team van 22 enthousiastelingen vertrok de bus donderdagochtend 15 oktober richting Frankfurt.

De Buchmesse is een internationale vakbeurs die in 1949 is ontstaan en sindsdien ieder jaar plaatsvindt in de Messe-gebouwen in Frankfurt am Main. Het vijfdaagse evenement is met maar liefst 7.100 standhouders en meer dan 280.000 bezoekers – waarvan 168.000 professionelen – uit meer dan 130 landen, de drukst bezochte internationale boekenbeurs ter wereld.

In eerste instantie is het een vakbeurs voor uitgevers en agenten om hun titels en projecten aan te bieden voor vertaling en om ook zelf vertaalrechten te verwerven.
Onze auteurs waren dus voorbereid op een mogelijks overweldigend eerste bezoek en werden hierbij tot in de puntjes begeleid door onze professionele gidsen van dienst. Onze Nederlandstalige medereizigers kregen een deskundige presentatie van Carlo Van Baelen, ex-directeur van het Vlaams Fonds der Letteren en al jaren een vaste waarde en steun aan de zijde van deAuteurs. Aan Franstalige kant werd de amibitieuze taak vervuld door een man met een al even grote passie voor het uitgeversvak, Léo Beeckman.

Het werd een lange maar meer dan geslaagde dag. Samen met onze auteurs kijken wij alvast uit naar volgend jaar, wanneer het, na Indonesië, de beurt zal zijn aan België en Nederland om zich als gastland te presenteren aan de wereld van het boek!

Een kort beeldverslag:

Deze diashow vereist JavaScript.