‘DEMOKRATIA, the way of the cross’ vertoning gevolgd door debat

deAuteurs, KVS, Flanders Doc,
Fonds Pascal Decroos en VRT

nodigen u uit
op de voorstelling van
‘DEMOKRATIA, the way of the cross’,

een documentaire van Marco Gastine (Gr, 2012),
gevolgd door een debat.

De parlementsverkiezingen van mei 2012 waren een uitdaging voor het politieke bestel in Griekenland. Het land verkeert in een diepe crisis, de politieke klasse is alle krediet kwijt. De film volgt vier kandidaten (een socialist, een radicaal links, een conservatief en een neo-nazi) die opnieuw aansluiting proberen te vinden met hun kiezers. Hij legt de Griekse politieke zeden bloot en neemt de polsslag van een samenleving die gehavend is door de crisis.

Na de film volgt een debat over ‘publieke omroep, documentaire & democratie’. In juni 2013 sloot de Griekse regering de openbare omroep ERT. Dit stuitte op hevig protest, ook in ons land en bij de Europese Broadcasting Union, die ERT een helpende hand toestak. Het sluiten van de publieke omroep was noodlottig voor de Griekse documentairemakers die hun voornaamste partner zagen verdwijnen. Daarmee werd een belangrijke stem in het Griekse publieke debat gesmoord.

Over de rol van de publieke omroep en documentaire in een democratische samenleving praten Jean-Paul Philippot, RTBF/EBU; Jean-Philip De Tender, VRT; Prof. Dr. Karen Donders, docent VUB; Stefano Tealdi, European Documentary Network; Ides De Bruyne, Fonds Pascal Decroos; Mark Daems, Flanders Doc; Kathleen de Bethune, Simple Productions; Marco Gastine, Matthieu Lietaert en Manu Riche, auteurs.

Voorstelling & debat gaan door op
maandag 28 oktober om 20u in KVS – zaal TOP,
Lakensestraat 146, 1000 Brussel (02/210.11.00).
Voertaal is Nederlands en Frans.
De toegang is gratis, mits reservering vooraf.
Er zijn 100 plaatsen beschikbaar.

Graag je komst bevestigen voor 25 oktober
via [email protected]