Eigenzinnige Held Bouke Billiet: do 7 nov • 16u30

Bouke Billiet
De in 2012 verschenen debuutroman van Bouke Billiet deed al meteen veel stof opwaaien. ‘In de naam van Tienkamelen’ beweegt zich op het raakvlak van immigratie en identiteit.
Bouke Billiet komt speciaal voor de Boekenbeurs even boven water om te praten over het schrijfproces van zijn volgende roman en de uitdagingen die daarbij komen kijken; deze blik achter de schermen is interessant voor al wie leest en schrijft.

DO 7 NOV • 16u30 • Podium & signeersessie
Hal 4 Stand 400B

In de naam van TienKamelen

Het weeskind TienKamelen groeit op in een kasteel dat dienstdoet als rusthuis. De bejaarde bewoners, die niet altijd precies weten in welke tijd ze leven, zorgen voor haar opvoeding. Ze omringen haar met verhalen: over vroeger, over het dorp, over haar naam.
Maar het veilige leven blijft niet duren. Omdat TienKamelen geen papieren heeft, moet ze het rusthuis, het dorp, het land uit. Ze strandt in het zuiden van Europa en bouwt samen met andere buitenstaanders een nieuw bestaan op. Dat lukt echter niet zonder haar verleden onder ogen te komen.

In de naam van TienKamelen kaart op een verfrissende manier het actuele thema van mensen zonder papieren aan. In een opgewekte stijl verenigt Bouke Billiet maatschappijkritiek met intens leesplezier.