Gerda Dendooven wint Boekenwelp

Bart Moeyaert en Tom Schamp winnen Boekenleeuw en Boekenpauw 2013 – Gerda Dendooven wint Boekenwelp

In het Kursaal van Oostende reikte juryvoorzitster Ilse Van Hoecke op zaterdag 6 april
de Boekenleeuw en de Boekenpauw uit, de prijzen voor het beste
en mooist geïllustreerde kinder- en jeugdboek in Vlaanderen.

 

Wie_klopt_daar Met ‘Wie klopt daar?’ wint Bart Moeyaert voor de zesde keer de Boekenleeuw. ‘Wie klopt daar?’ is een eigenzinnige versie van het sinterklaasverhaal met een bijzondere, poëtische tekst van Bart Moeyaert en krachtige illustraties van Gerda Dendooven.
Takkenkind_cover In elke leeftijdscategorie wordt ook één boek bekroond met een Boekenwelp, een eervolle vermelding (behalve in de categorie waarin de Boekenleeuw wordt toegekend). De winnaars van de Boekenwelp krijgen € 1.000 en een zilveren Boekenwelpspeld. De 3 Boekenwelpen gaan naar:

  • Gerda Dendooven, ‘Takkenkind’ (Querido) | voor -6 jr.
  • Michael De Cock, ‘Rosie en Moussa: de brief van papa’ (Querido) | voor 6-9 jr.
  • Michael De Cock, Hannibal (Davidsfonds) | voor +12 jr.
Leukste_ABC Tom Schamp krijgt de Boekenpauw voor ‘Het leukste ABC ter wereld’ – voor hem is dat de tweede keer. De Boekenpluim in de categorie prentenboeken gaat naar Mattias De Leeuw voor ‘De steltenloper’ (Lannoo). De Boekenpluim in de categorie geïllustreerd werk gaat naar Sabien Clement voor ‘Mijn oma is van peperkoek’, met een tekst van Evelien De Vlieger (Lannoo).

 

De laureaten van de Boekenleeuw en de Boekenpauw krijgen elk € 10.000 en een vergulde trofee.
Drie auteurs en twee illustratoren gaan naar huis met respectievelijk een Boekenwelp en een Boekenpluim, die telkens € 1.000 waard zijn.