iTems#10: themanummer podiumkunsten

Het magazine van deAuteurs.

Download het tiende nummer van iTems

deAuteurs popelt om af te reizen naar TAZ in Oostende waar dit jaar ook de uitreiking van de deAuteursprijs plaatsvindt. In deze editie van iTems vindt u een interview met de laureaat Annelies Verbeke.

Geen TAZ zonder centrale gast, en dit jaar valt Theater Zuidpool die eer te beurt. Koen van Kaam en Jorgen Cassier geven tekst en uitleg bij hun opzet en keuzes.
Eén van de jaarlijkse toppers op TAZ is het openluchttheater Compagnie Marius. Waas Gramser licht toe waarom hun voorstellingen volgens haar onvergetelijk zijn.

Op TAZ steunt deAuteurs ook dit jaar weer het literatuurluik. We zochten Peter vanden Eede op, bedenker en bezieler van Uitgelezen.
Prinsen en Prinsessen der Poëzie kent een nieuwe editie en wordt dit jaar uitgebreid met het ambitieuze Koningen en Koninginnen der Poëzie. Het gedetailleerd programma vindt u terug in dit nummer.

Verder spraken we in Amsterdam met Timen Jan Veenstra, één van de twee oprichters van De Tekstsmederij, een succesvol initiatief dat banden smeedt tussen regisseurs en theaterschrijvers in Nederland.

In juni hield deAuteurs haar derde algemene vergadering waarop een nieuwe Raad van Bestuur verkozen werd. Wij stellen u met fierheid de nieuwe bestuurders voor en illustreren een succesvol jaar kort met mooie cijfers.

Wij wensen jullie een fijne zomer toe.

deAuteurs