iTems#13: Illustratie & Theater nummer

Het magazine van deAuteurs.

Download het dertiende nummer van iTems

Voelt u het? De lokroep van terrasjes en de nakende start van de feesteditie van Theater aan zee, het festival dat dit jaar 20 kaarsjes mag uitblazen?

Het iTems-zomernummer steekt in een nieuw jasje. Theater en TAZ blijven prominent aanwezig, maar daarnaast zomen we in op de sector van de illustratie. De deAuteursprijs gaat dit jaar immers naar striptekenaar en graficus Serge Baeken. Wij zochten hem op in zijn Antwerpse atelier.
Wide Vercnocke en Shamisa Debroey, twee talentvolle illustratoren, sleepten de nieuwe ‘jonge aanstormende talentenprijs’ in de wacht: een dubbelinterview.
We gingen ook langs bij Gerda Dendooven, illustratrice en bestuurslid van deAuteurs.
Mieke Renders keerde in september terug uit New York om aan de slag te gaan als directeur van het Vlaamse cultuurhuis De Brakke Grond.
Het literaire TAZ-programma brengt dit jaar enkele nieuwe formats: Apéro Poëzie en de Debutanten. Ontdek het volledige overzicht van p.10 tot p.14.
Verder zochten we de jonge en ambitieuze poetry slammer Carmien Michels op voor een babbel.

Het is feest en dat danken we aan onze talrijke talentvolle auteurs. Maar gaan deze auteurs in staat zijn om te blijven creëren? Vergoedingen en de culturele diversiteit komen steeds zwaarder onder druk te staan. deAuteurs blijft dit uiteraard mee opvolgen en wenst u in de tussentijd een fijne zomer!

Veel leesplezier!