Jonge Helden op de Boekenbeurs

Een intiatief van Boek.be, in samenwerking met deAuteursboekhandel het Voorwoord en Ladda vzw.

Ontdek de auteurs van morgen op de Boekenbeurs

De Boekenbeurs barst van de Boekenhelden. Maar waaruit bestaat de heldhaftigheid van een schrijver, en hoe kunnen we ze bij jonge auteurs herkennen? Het antwoord beleef je op de Jonge Helden stand (Hal 4 – stand 429). Curator Lies Van Gasse, dichter en beeldend kunstenaar, brengt er het kruim van de jongste generatie schrijvers bij elkaar. Jonge Helden wordt een stand waar voortdurend wat te beleven valt en waar je elke dag een ander jong talent leert kennen.

Meer dan 30 auteurs scherpen hun pennen om het beste van zichzelf te geven. De grootst gemene deler tussen de schrijvers van morgen is dat zij gemakkelijk bruggen slaan met het publiek door andere kunstdisciplines en (multi)media te betrekken in hun schrijven. Stuk voor stuk brengt elke Jonge Held op een geheel eigen wijze het geschrevene vol bezieling aan de man. Misschien is het net dat dat hen tot helden maakt.

Een greepje uit de geprogrammeerde Jonge Helden (het volledige programma staat vanaf 9 oktober online op http://www.boekenbeurs.be).

Vlnr: Fikry El Azzouzi, Reine De Pelseneer, Reinout Verbeke, Annemarie Estor, Maarten Inghels en Bernard Wesseling

 

Heel wat jonge auteurs komen ook op de stand signeren,
en boekhandel het Voorwoord verkoopt de boeken van al dit jonge talent.

Jonge Helden is een intiatief van Boek.be, in samenwerking met rechtenvereniging deAuteurs
en boekhandel het Voorwoord en Ladda vzw. Curator is Lies Van Gasse