Laureaat De Gouden Ganzenveer 2014: David Van Reybrouck

De Gouden Ganzenveer 2014 is toegekend aan de  Belgische schrijver  David Van Reybrouck.
Paul Schnabel, voorzitter van de Academie De Gouden Ganzenveer, maakte de laureaat bekend in het programma Kunststof TV.

De Academie De Gouden Ganzenveer eert Van Reybrouck om zijn veelzijdigheid en bezielende wijze van schrijven. De mengeling van een brede maatschappelijke en politieke betrokkenheid,  historisch besef, diepgravend onderzoek en een zeer vaardige pen zorgden voor een indrukwekkende reeks boeken, toneelstukken, gedichten en essays, die in het maatschappelijk debat een belangrijke bijdrage leveren aan de meningsvorming.  

De prijsuitreiking vindt plaats op donderdag 24 april a.s. in Amsterdam.
 
De Academie, een initiatief van het bestuur van stichting De Gouden Ganzenveer, kent jaarlijks deze culturele prijs toe. De leden zijn afkomstig uit de wereld van cultuur, wetenschap, politiek en het bedrijfsleven.

Met deze onderscheiding wil de Academie het geschreven woord in onze multimediale samenleving onder de aandacht brengen.
 
De prijs bestaat uit een ganzenveer van goud en een jaar buitengewoon lidmaatschap van de Academie. Eerdere laureaten zijn Ramsey Nasr, Annejet van der Zijl, Remco Campert, Joke van Leeuwen, Adriaan van Dis, Joost Zwagerman, Tom Lanoye, Peter van Straaten, Maria Goos, Kees van Kooten, Jan Blokker en Michaël Zeeman.