Lees wat de Straffe Pennen brachten op TAZ

Onder de noemer Straffe Pennen vindt u op de TAZ-site de Brieven van Dikke Freddy, de Kleine Boodschap van Franz Xaver Ott, Myriam Van Imschoot, Annelies Verbeke, Yahya Terryn, Mieke Versyp, Bernard Van Eeghem, Arne Sierens, Johan De Boose, Dirk Pauwels, Pascal Kerkhove, Jibbe Willems, Ben Benaouisse, Griet Op de Beeck, Hanneke Paauwe, Bernard Dewulf, Willem de Wolf, Diederik Peeters, Steven Heene, Erik Vlaminck, Lieve Blanquaert, Nic Balthazar, Ingrid Vander Veken, David Van Reybrouck, Midas De Saedeleir, Jan Pollet, Kristien De Proost, Pam Emmerik, Anna Luyten, Balçi Kadir, Louise Van den Eede, Bart Koubaa, Paul Desmets, Tom Dupont, Koen Peeters, Wouter Hillaert, Peter Van den Eede, Herwig Deweerdt, Peter Terrin, Maud Vanhauwaert, Ruddy Doom, Ann Saelens, Gerda Dendooven, Seppe Van Groeningen, Arne Sierens en Josse Abrahams, en De Zee, een gedicht van Charles Ducal.

Dikke Freddy

Erik Vlaminck was deze zomer in de gedaante van Dikke Freddy opnieuw TAZ-columnist . Tijdens het festival bracht hij verslag uit van zijn omzwervingen in Oostende.
Frederik De Meester, alias Dikke Freddy, leeft aan de zelfkant. Hij fulmineert, reclameert, corrigeert en filosofeert in brieven aan ‘de leiders van dit land’. Elke brief is een aanklacht tegen de wantoestanden die hem en zijn lotgenoten treffen in hun dagelijkse geploeter. Dikke Freddy schrijft vanuit de buik, zijn humor is scherp, zijn blik op de samenleving meedogenloos.

De Kleine Boodschap

Net voor het publiek de theaterruimte inging werden ze verrast op de De Kleine Boodschap, een monologische tekst van maximum 5 minuten, naar voor gebracht door een acteur of actrice.
De boodschap kon een verhaal, een statement, een lang gedicht, een kreet, een humoristisch traktaat, een kwaadheid, een kleine novelle, een pamflet, een monoloog, een absurde vertelling, een essay of gelijk welk literair of theatraal voortbrengsel zijn. Aan dit project werkten meer dan 50 schrijvers mee!

Op de TAZ-site vindt u alle Straffe Pennen