Louis van Dievel wint Hercule Poirotprijs

Op de eerste dag van de Boekenbeurs is de Knack Hercule Poirotprijs 2012 voor de beste Vlaamse thriller uitgereikt aan Louis Van Dievel. De journalist-schrijver die voor de VRT werkt en lid is van deAuteurs, werd bekroond voor zijn boek ‘Hof van Assisen’. Hij ontving de prijs uit handen van de Schotse thrillerauteur Philip Kerr.

De jury bestond uit voorzitter Geert Lambrecht (Knack), Linda Asselbergs (Knack Weekend), Fred Braeckman (De Morgen, Knack Weekend, VRT), Lukas De Vos (VRT), Patrick Van Gompel (VTM), John Vervoort (Het Nieuwsblad – De Standaard) en Eddy Eerdekens (Knack.be).

“In ‘Hof van Assisen’ vertelt Van Dievel de vele verhalen die elkaar in een assisenzaak kruisen: de besognes van de advocaat, de pijn van de ouders van het slachtoffers, de angst van de beschuldigde, de ambities van de juryhoofdman, de cafébazin die geen gezworene mocht zijn, de hoop op een scoop van de gerechtsjournalist, de erotische beslommeringen van de openbare aanklager… De auteur laat werkelijk alle partijen aan het woord, zoals het hoort in de schoot van Vrouwe Justitia.”