Ma 15 sep 2014: de Franse avond van het Filmfestival van Oostende

Het Filmfestival Oostende werkt dit jaar ook opnieuw samen met het Internationale Filmfestival van de Franstalige Film in Namen (FIFF).

FFO 14 vertoont opnieuw Franstalige films van het FIFF en Namen neemt dan weer een selectie films en kortfilms van het FFO 14 op in het programma.

De Franse avond van het Filmfestival van Oostende vindt plaats op maandag 15 september 2014.
Op deze avond worden enkele Franstalige acteurs en actrices in de kijker gezet.

Die avond op het programma:

••• 20u00 Saint Laurent van Bertrand Bonello

met: Gaspard Ulliel, Jérémie Renier, Louis Garrel

Parijs, 1957. Yves ST L is nog maar pas 21 jaar, als hij gevraagd wordt om het lot van het prestigieuze ‘haute couture’-huis van Christian Dior in handen te nemen. Dior was net gestorven en het huis moest worden overgenomen. Tijdens zijn eerste grote defilé maakt hij kennis met Pierre Bergé, een ontmoeting die zijn leven overhoop zou halen. Ze worden minnaars en zakenpartners, en ze gaan 3 jaar later samenwerken om de ‘Société Yves st L’ te creëren. Ondanks zijn obsessies en zijn innerlijke demonen, maakt Yves Saint Laurent zich klaar om op zijn eigenwijze moderne manier een omwenteling teweeg te brengen in de modewereld.

••• 20u15 Henri van Yolande Moreau

met: Pippo Delbono, Miss Ming, Jackie Berroye

Henri, een vijftiger met Italiaanse roots runt met zijn vrouw Rita een klein restaurant “La Cantina” dicht bij Charleroi. Eens de klanten vertrokken zijn, trekt Henri op met zijn vrienden Bibi en René. Samen doden ze hun tijd met hun gedeelde passie : reisduiven. Plots sterft Rita, ze laat een radeloze Henri achter. Hun dochter Laetitia stelt voor dat Henri hulp voor het restaurant zoekt bij een “witte vlinder”. Zo noemt men ook de bewoners van het centrum voor lichte mentaal gehandicapten in de buurt van het restaurant. Rosette is één van hen. Ze is vrolijk, vriendelijke en ziet geen kwaad. Ze droomt van liefde, seksualiteit en normaal zijn. Met de komst van Rosette ontstaat er een heel nieuw leven voor beide personages.

Henri wordt vooraf gegaan door: Zinneke van Rémi Allier

met: Nissim Renaud, Sam Louwyck, Wim Willaert

••• 22u30 3 COEURS van Benoît Jacquot

Met: Benoît Poelvoorde, Charlotte Gainsbourg, Chiara Mastroianni, Catherine Deneuve

Op een nacht in een provinciestadje, onmoet Marc Sylvie. Hij mist zijn trein naar Parijs en samen dolen ze door de straten tot in de vroege uurtjes. Ze praten over alles behalve over zichzelf. Wanneer Marc de eerste trein terug naar Parijs neemt, nodigt hij Sylvie uit voor een afspraakje in Parijs enkele dagen later. Ze weten nog steeds niets van elkaar, maar vinden het een spannend spel. Sylvie komt zoals afgesproken naar Parijs, maar Marc komt niet opdagen. Daarna besluit Marc om naar haar op zoek, maar onmoet ondertussen een andere vrouw : Sophie. Wat Marc echter niet weet, is dat Sophie de zus is van Sylvie.

3 Coeurs wordt vooraf gegaan door: Welkom
van Pablo Munoz Gomez

met: Jean Jacques Rausin, Simon André, Wim Willaert, Patricia Goemaere