Masterstudenten Laura Van Passel en Michiel Venmans gaan op schrijversresidentie in Bois de Cise

deAuteurs lanceerde een oproep voor haar eerste buitenlandse schrijversresidentie voor twee Masterstudenten om gedurende een week aan zijn/haar persoonlijke masterproef te werken. En met succes: verschillende studenten stelden zich kandidaat. De jury koos voor de laureaten Laura Van Passel en Michiel Venmans. Zij zullen midden april in alle rust aan hun masterproef kunnen werken in het prachtige en rustieke Bois de Cise in Frankrijk. De studenten verblijven er in het huis van filmmaker en deAuteurs-lid Kadir Balci.

Laura Van Passel & Michiel Venmans

Laura Van Passel startte in 2014 met de opleiding regie aan het RITCS en behaalde in 2017 haar bachelordiploma. Gedurende die periode werkte ze mee als assistente binnen het regie departement aan enkele Vlaamse langspeelfilms waaronder ‘Sprakeloos’ en ‘Rosie & Moussa’. Momenteel werkt ze aan haar masterfilm ‘Le Temps qui Reste’ waar ze tijdens de schrijversresidentie het verhaal verder zal ontwikkelen om de film in september 2018 te draaien.

Michiel Venmans begon in 2014 ook met de opleiding regie aan het RITCS en creëerde tijdens zijn studies de Latijns-Amerikaans geïnspireerde kortfilms ‘408 Ambre’, ‘Aura’ en ‘Passages’. In 2017 maakte hij een reportage over de tango band ‘Sonico’ die zal worden vertoond tijdens de Buenos Aires Tango Festival & World Cup. Naast zijn kortfilms werkte hij ook aan verschillende reclamespots en muziekvideo’s. Tijdens de schrijversresidentie zal ook Michiel verder werken aan de ontwikkeling van zijn masterfilm ‘Axolotl’ die in het voorjaar van 2019 gedraaid zal worden.

Maandag 16 april is het zover, dan vertrekken de laureaten voor een week naar Bois de Cise.
Hun verslag zal te volgen zijn op de website van deAuteurs en op FB.
Volg dus zeker onze facebookpagina!