Over de openingsavond van Prinsen & Prinsessen der Poëzie

Maarten Inghels en Laura van der Haar vormden afgelopen zondagavond het eerste duo jonge dichters van PRINSEN en PRINSESSEN der POËZIE. Nog tot en met vrijdag 7 augustus kan u om 21 u in de Panoramazaal van cc De Grote Post terecht om er kennis te maken met het werk van jonge dichters.

Curator/presentator David Troch kroonde Starik tot zijn Koning der Poëzie van de avond en las een gedicht uit diens bundel Victoria.

Vervolgens was het aan Maarten Inghels. Hij had getwijfeld tussen Rilke en Hugues C. Pernath. Uiteindelijk werd het Pernath. Maarten sprak zijn bewondering uit over hoe het werk van de dichter dat elementen bevat die nu veel minder gedoogd en zelfs gemeden worden, toch blijft beklijven.
Liefde en dood zijn de thema’s van Maartens eigen werk dat hij overigens graag eens wil horen met een vette beat van Kendrick Lamar eronder.
De nieuwe bundel van Maarten, ook bekend van Eenzame uitvaarten (een project waarbij een dozijn dichters teksten maken voor de begrafenis van eenzaam gestorvenen), wordt op 20 september voorgesteld op het Eilandfestival in Antwerpen.

De vorig jaar overleden Gerrit Kouwenaar is de het grote voorbeeld van Laura van der Haar. De jonge Nederlandse bestempelt zijn werk als het ultieme residu waaruit alles wat niet klopt of overbodig is verdwenen is. Ze is archeologe, een activiteit die ze zelf omschrijft als zorgvuldig bezig zijn. Voor haar is poëzie zorgvuldig bezig zijn met woorden en taal. Momenteel werkt ze aan de opvolger van Bodemdrang, haar debuutbundel. Haar nieuwe bundel wordt opgebouwd rond één centraal idee. Ze hoopt met haar gedichten impressies te verwoorden waarin lezers hun eigen ervaringen en herinneringen herkennen.

Prinsen & Prinsessen der Poëzie: nog tot en met vrijdag
7 aug om 21u in cc De Grote Post (Panoramazaal)

Een kort beeldverslag:

Deze diashow vereist JavaScript.