Programma achttiende editie TAZ voorgesteld

Het tiendaagse kunstenfestival in Oostende, TAZ (Theater Aan Zee), dit jaar van 31 juli tot en met 9 augustus, heeft zopas het programma voor de achttiende editie voorgesteld.

Het tiendaagse kunstenfestival in Oostende, TAZ (Theater Aan Zee), dit jaar van 31 juli tot en met 9 augustus, heeft zopas het programma voor de achttiende editie voorgesteld.

De ingrediënten voor de achttiende editie blijven dezelfde:
een centrale gast staat in de kijker, presenteert eigen werk en stelt een eigenzinnig theater- en muziekprogramma samen, dit jaar de Gentse theaterperformancegroep Ontroerend Goed.

Daarnaast inviteert TAZ vijftien jonge theatermakers en zes jonge muziekgroepen die aan het begin van hun carrière staan en hun prille artistieke prestaties presenteren aan een breed publiek op TAZ.

Ook voor kinderen (Familiepark) hebben zowel Ontroerend Goed als TAZ een mooi aanbod samengesteld, een mix van gratis activiteiten in het Leopoldpark, workshops, theatervoorstellingen in zalen én in openlucht op speciale locaties.

Verder is er een stevig literatuurprogramma met formats als Uitgelezen aan Zee waarin boeken besproken worden en Literair Matinee waarin schrijvers praten over hun leven en werk en het dichtersformat Prinsen en Prinsessen der poëzie waarbij gastcurator David Troch (stadsdichter Gent) jonge Vlaamse én Nederlandse poëten bij elkaar brengt.

Daarnaast is er Bato Congo, met theatervoorstellingen en concerten van Afrikaanse artiesten én de expo Loopgraven in Afrika (1914-1918) die een vergeten stuk geschiedenis rond Congo en WO I toont in de Venetiaanse Gaanderijen vanaf 3 juli.

TAZ presenteert maar liefst 144 verschillende producties (waaronder 9 premières) op 52 locaties in de stad en haven.

Mede door centrale gast Ontroerend Goed wordt het dé editie waarin het meest de grenzen van het theater getoond worden of net het gebrek aan grenzen, zowel in inhoud, vorm als genre.

De programmabrochure vind je HIER

Alle info: http://www.theateraanzee.be

Ticketverkoop vanaf 16 juni,online
of bij Uitloket of Toerisme Oostende
of via 059 33 90 00