Scenarioprijs 2014 gaat naar ‘Marina’

Donderdag 27 maart reikte de Vlaamse Scenaristengilde tijdens een feesteditie van de Algemene Vergadering – de Vlaamse Scenaristengilde viert dit jaar haar tienjarig bestaan – voor de zesde keer de ‘Scenaristengilde Scenarioprijs’ uit.

Voor de prijs kwamen de scenario’s van alle Vlaamse films die in 2013 in de zalen kwamen in aanmerking. De leden van de scenaristengilde stemden zoals steeds op de scenario’s in hun ‘naakte’ vorm en dus niet op het afgewerkte product – de film. ‘Marina’ kwam als winnaar uit de bus.

Scenarist Rik D’hiet en co-scenarist en regisseur Stijn Coninx ontvingen de prijs uit handen van Carl Joos, de winnaar van vorig jaar (‘The Broken Circle Breakdown’).
 
D’Hiet en Coninx zijn dolblij met de bekroning. Rik D’hiet: “Het verhaal van Rocco Granata speelt zich dan wel af tijdens de Italiaanse migratiegolf van de jaren ‘50, maar het vertelt ook iets fundamenteels over zeer actuele onderwerpen als sociale integratie en racisme.”

Het doet D’hiet en Coninx een groot plezier dat de film zijn weg gevonden heeft naar het grote publiek. “En dat het scenario nu ook nog de waardering krijgt van onze professionele collega’s is een grote eer,” aldus de beide scenaristen.

 

 

 

 

 

 

 

 

Rik D’Hiet: scenarist en ondervoorzitter
van deAuteurs