Speelfilmdebuut van Michaël Roskam Rundskop en Vlaamse coproductie Van de kat geen kwaad genomineerd voor de 84e Academy Awards

Rundskop steekt een nominatie op zak voor een Oscar in de categorie beste niet-Engelstalige film. Het is geleden sinds 2001 dat een Belgische film in deze categorie werd genomineerd door de Academy of Motion Picture Arts and Sciences (AMPAS).

Met dit indrukwekkende debuut dompelt Michaël Roskam het publiek onder in het clandestiene milieu van vetmesters en hormonenmaffia. Matthias Schoenaerts neemt de rol van het centrale personage op en deze schitterende prestatie ging niet onopgemerkt voorbij – het leverde hem een internationale doorbraak op.

In België trok Rundskop niet minder dan 460.000 bezoekers, en de film mocht al een indrukwekkend aantal prijzen en onderscheidingen in de wacht slepen – wereldwijd.

De Frans-Vlaamse coproductie Van de kat geen kwaad van het regisseursduo Jean-Loup Felicioli en Alain Gagnol werd genomineerd in de categorie van Best Animated Feature.

Nu is het wachten op de beslissing van de meer dan 5000 leden van AMPAS: aftellen tot 27 februari!