‘The Broken Circle Breakdown’ genomineerd voor 86ste Oscars

‘The Broken Circle Breakdown’ van Felix Van Groeningen, (scenario: Felix Van Groeningen & Carl Joos) is genomineerd voor een Oscar in de categorie beste niet-Engelstalige film. Het is de zevende Belgische Oscarnominatie in deze categorie na oa. ‘Rundskop’, ‘Iedereen Beroemd!’ en ‘Daens’.

‘De Belgische film zal het opnemen tegen ‘The Hunt’ van Thomas Vinterberg (Denemarken), ‘The Missing Picture’ van Rithy Panh (Cambodja), ‘Omar’ van Hany Abu-Assad (Palestina) en ‘The Great Beauty’ van Paolo Sorrentino (Italië).

De 86ste Oscar Academy Awards worden uitgereikt op zondag 2 maart 2014 .

The Broken Circle Breakdown werd geschreven door Felix van Groeningen en Carl Joos, gebaseerd op het gelijknamige theaterstuk van Johan Heldenbergh en Mieke Dobbels. In de hoofdrollen zien we Veerle Baetens, Johan Heldenbergh en Nell Cattrysse. Ruben Impens stond achter de camera terwijl Nico Leunen de montage voor zijn rekening nam. De bluegrass soundtrack van de film is van de hand van The Broken Circle Breakdown Band o.l.v. Bjorn Eriksson. Dirk Impens van het Gentse productiehuis Menuet produceerde de film. Bij ons is de film ondertussen uit op Blu-ray en dvd (via Lumière), en te bekijken via VOD.

The Broken Circle Breakdown kon rekenen op steun van het VAF/Filmfonds van Vlaams minister van Cultuur Joke Schauvliege.