‘The Great Downhill Journey of Little Tommy’ wint Roel Verniersprijs

Tommy woont samen met zijn moeder in een stad op een heuvel. Op een dag beslist hij dat hij de zee wil zien en vertrekt hij met zijn fiets voor een tocht naar beneden. Onderweg komt hij allerlei figuren tegen die om de één of andere reden niet in de stad thuishoren..

The Great Downhill Journey Of Little Tommy
is een voorstelling in de vorm van een concert, waarbij het verhaal verteld wordt in songs. Die songs worden aangevuld met live tekeningen van Sarah Yu Zeebroek, de dochter van Kamagurka. De jonge honden Jonas Vermeulen en Boris Van Severen nemen het publiek mee in een energieke wervelwind van sex, drugs en rock-‘n-roll.

Volgens de jury:
Heel gedurfd om de rock opera nieuw leven in te blazen en dat energiek en consequent door te voeren in een universeel schelmenverhaal over een kleine jongen die de wereld intrekt. Figuren uit Steinbeck en Faulkner met de muzikaliteit van Ween en Mike Patton’s Tomahawk. Deze slimme combinatie van muziek, beeldende kunst en theater overtuigde op alle fronten.

De jury van de Roel Verniers prijs bestond dit jaar uit uit: Cees Vossen, Hanneke Pauwe, Fried Aernouts en Kaatje Dermaut (verantwoordelijke podiumkunsten deAuteurs).

De prijs werd uitgereikt door Wolf Verniers, zoon van wijlen Roel, inspirator en drijvende kracht achter talloze jonge theaterprojecten.

Uit de pers:
De manier waarop het verhaal gebracht is , is succulent. Knack

Download het volledige juryverslag