Vlaamse scenaristen in de prijzen op FFO14!

Ilse Somers en Rik D’Hiet wonnen de Visser-Neerlandia prijs voor Scenario 2014 van het algemeen Nederlands Verbond met hun scenario “From Addis Ababa”

"From Addis Ababa" is volgens de jury is een "bijzonder goed geschreven scenario waarin ontroerend en vaardig de problematiek van de "adoptiedriehoek" wordt beschreven".

De Visser-Neerlandia prijs voor Scenario 2014 werd dit jaar al voor de derde keer georganiseerd door het Algemeen-Nederlands Verbond (ANV), in samenwerking met het Netwerk Scenarioschrijvers en de Scenaristengilde. De wedstrijd bekroont een scenario voor een nog te produceren speelfilm in de Nederlandse taal.

De winnaar wordt beloond met een Visser-Neerlandiaprijs waaraan een bedrag van 10.000 euro is verbonden.

De genomineerden, Geert Bouckaert met “Het verborgene” en de Nederlandse Coco Schrijber met haar scenario “Ola & de dingen”, wonnen elk een prijs van 2.500 euro.

deAuteurs wenst Ilse en Rik van harte proficiat met deze prestatie, en ook Geert Bouckaert met zijn nominatie voor “Het Verborgene”.

Tijdens de uitreiking van de Ensors viel Rik d’Hiet opnieuw in de prijzen. Samen met Stijn Coninx mocht hij de Prijs voor beste Scenario in ontvangst nemen voor “Marina”.
Felicitaties van deAuteurs aan alle prijswinnaars, en ook aan iedereen achter de schermen die zich deze mooie Vlaamse films helpen realiseren.