Webdox 2013: korting voor de eerste vijf inschrijvingen

webdox_News

 

WebDox 2013 focust op de state of the art van de interactieve webdocumentaires en,
meer specifiek, op de technische aspecten ervan.

Het is niet de bedoeling om van documentairemakers techneuten te maken en van webprofessionals regisseurs.
Webdox wil beide werelden dichter naar elkaar toe brengen, een begrip creëren over hoe je via het web een verhaal aanscherpt,
een publiek bereikt en in actie zet. Hoe verandert de ervaring van een documentaire wanneer het publiek via een tablet kan interageren? Welke software gebruik je om een interactieve webdocumentaire te maken? Wat is de rol van open source-platformen? Op welke manier kunnen data op een creatieve manier verzameld en ontsloten worden? Op deze vragen biedt WebDox een antwoord.

Webdox start met een internationale conferentie, om verder te gaan met drie hands-on labs. Je kan deelnemen aan het volledige pakket of aan verschillende onderdelen.

De eerste 5 leden van deAuteurs die inschrijven, kunnen deelnemen aan de voordelige studentenprijzen.
Bij registratie deauteurscode vermelden!

 

WebDox Conferentie

Enkele van de onderwerpen op de conferentie zijn datavisualisatie, immersieve journalistiek en de vormgeving van documentaires op tablets. Er zijn ook case studies, waarbij makers hun webdocumentaires in detail bespreken. Bevestigde sprekers zijn Jonathan Harris (Cowbird), Nonny de la Peña, Daniel Burwen (Operation Ajax), François Le Galle (Défence d’Afficher), Margaux Missika (Alma), Sandra Gaudenzi.

Het volledige programma wordt weldra bekendgemaakt. Volgende week worden ook de WebDox-blog en -twitteraccount gelanceerd.

De conferentie staat open voor documentairemakers en producenten, gameprofessionals, software-ontwikkelaars, medewerkers van NGO’s, webjournalisten, digitale fotografen, studenten en andere geïnteresseerden.

De conferentie van WebDox vindt plaats op maandag 6 mei van 10u tot 18u in Museum M (Leopold Vanderkelenstraat 28, Leuven).
Registreren gebeurt door een e-mail te sturen naar bert@mediadesk-vlaanderen.eu vóór 30 april.
Er is een fee van €40 (€20 voor studenten), te betalen aan de deur. Dit is inclusief lunch en receptie.

Meer informatie vind je bij MEDIA Desk België – Vlaamse Gemeenschap (+32 2 2260630 of  info@mediadesk-vlaanderen.eu).

 

WebDox Labs

Docjam – Creative Lab
Documentairemakers, producenten, game developers en mensen met een interesse voor mobiele en open source webdocumentaires, jammen samen binnen de wereld van interactieve, multimediale en online docu’s.
Docjam vindt plaats op dinsdag 7 mei in Leuven. Registratie is €100 (studenten: €40), btw exclusief. Deadline om je kandidaat te stellen is 25 april.

Dox & Tech Lab
Een team van technici met een zwak voor documentaire stelt de wereld van coderen open aan documentairemakers.
Dit lab vindt plaats op 7 en 8 mei in Leuven. Registratie is €180 (studenten: €100), btw exclusief. Deadline om je kandidaat te stellen is 25 april.

Doc Hot House – Development Lab
Docjam en Dox & Tech Lab wordt gevolgd door Doc Hot House. Acht teams bouwen hun idee uit tot een technisch sterk concept, ondersteund door een business model en distributiestrategie.
Dit laatste lab vindt plaats van 19 tot 21 juni in Gent. Registratie is €350, btw exclusief. Deadline om je kandidaat te stellen is 31 mei.

Deelnamefees zijn inclusief catering en exclusief transport en verblijf.
Er is een voordelig tarief voor wie wil deelnemen aan het volledige pakket (conferentie + drie labs),
namelijk €600 in plaats van €670 (exclusief btw).

Inschrijven voor de labs kan door een Engelstalige motivatie en korte bio te sturen naar info@iDROPS.be.
Voor het Development Lab dien je ook een project in, dat je alleen of in team ontwikkelt.

Meer informatie vind je bij iDROPS.

Zie ook: http://webdox2013.wordpress.com