Het depot

Het depot beschermt een nog niet geproduceerd werk door het onder verzegelde omslag te bewaren en er een datum aan toe te kennen.

Auteursrechten worden verkregen bij de creatie van een werk (dat niet voltooid moet zijn). Bewijzen dat men auteur is van een werk is echter verstandig wanneer er geen contract is opgesteld of uitzending is geweest. Daarom kan men de creatie deponeren bij een auteursvereniging, die het materiaal een datum toekent en een attest geeft met de datum van het depot. Het depot kan daardoor van doorslaggevend belang zijn bij een proces wegens plagiaat.

Opgelet: deponeren betekent niet dat u lid wordt van deAuteurs. Iedereen kan een depot doen om zijn nog niet geproduceerd werk te beschermen. De inhoud van het depot is verzegeld en wordt bijgevolg niet geregistreerd door de auteursvennootschap. Om lid te worden en uw auteursrechten te laten beheren moet u aansluiten (lidmaatschap).

Meer informatie over het depot vindt u hier.

Wil u een werk deponeren? Neem dan contact op met het onthaal van het Huis van de Auteurs op +32 (0)2 551 03 20 of info@deauteurs.be

Terug naar: Over Auteursrecht > Hoe kan ik mijn auteursrechten beschermen? Moet ik mijn werk registreren?

Print Friendly, PDF & Email