Uiteraard mag deAuteurs niet ontbreken op de feesteditie van TAZ.  Je vindt ons elke dag om 11u in Vrijstaat O. voor Apero Pöezie en De Debutanten.

DE DEBUTANTEN

Acht auteurs stellen tijdens vier middagen hun debuut voor in Vrijstaat O., met zicht op zee. Ze lezen fragmenten voor uit hun boek en gaan in gesprek met FRIEDL’ LESAGE. Oostendenaar JOHANNES VERSCHAEVE, frontman van The Van Jets, zorgt voor de muzikale intermezzo’s.

I.s.m. deAuteurs en Vrijstaat O. is er dit jaar de
TAZ-deAuteurs Debutantenprijs voor de meest beloftevolle debutant. Hij/zij maakt kans op een prijs van 1500 euro, geschonken door deAuteurs, en een schrijversresidentie van drie weken in Oostende, aangeboden door TAZ en Vrijstaat O.

De jury bestaat uit: Gert Brouns (boekhandel Limerick), Dorian van der Brempt (voormalig directeur van Vlaams-Nederlands huis deBuren), Katrien Van der Perre (directeur deAuteurs), Luc Denorme en Erika Wybouw (leesclub Oostende) en Martine Vandermaes (bibliothecaris bib Kris Lambert Oostende).

Literatuur met zicht op zee, een perfect begin van een boeiende TAZ-dag!

APÉRO POËZIE

Een programma van Theater aan Zee en Poëziecentrum met dank aan deAuteurs. De illustratoren die de deAuteursprijs en de jonge aanstormende talentenprijs 2016 wonnen, zorgen voor tekenwerk.

Tijdens een aperitiefinterview halen bekende lezers hun lievelingsgedichten en favoriete dichters uit de boekenkast en outen ze zich als echte poëzieliefhebbers. Bovendien brengen ze een dichter mee die ze bewonderen. CARL DE STRYCKER, directeur van Poëziecentrum en hoofdredacteur van Poëziekrant, gaat met hen in gesprek, over de verzen die hun leven veranderd hebben en wat poëzie voor hen betekent.

In Apéro Poëzie wordt niet enkel gepraat over poëzie, maar worden gedichten ook gelezen, getoond, live getekend en gezongen! Elke middag is er ook plaats voor een groot talent dat exclusief nieuw werk brengt.

JOHANNES VERSCHAEVE zorgt voor de muzikale intermezzo’s. Hij is bekend als de prettig gestoorde frontman van The Van Jets. Af en toe verlaat Johannes zijn luide bende voor naakte akoestische performances, zoals ditmaal op TAZ#2016.

Een boeiende babbel over poëzie met muzikale en grafische ondertoon, gecombineerd met zicht op zee.
Perfect om uw dag poëtisch aan te vangen!

DIKKE FREDDY

Elke dag om 16u in de Panoramazaal (DGP),
Uitgelezen met als vaste columnist Dikke Freddy,
aka Erik Vlaminck, medeoprichter van deAuteurs.

Type
Evenementen, Literatuur, Strip & illustratie
Datum
25.07.2016