Als trouwe partner van het literatuurluik draagt deAuteurs enthousiast een steentje bij aan de verbreding van de poëzie.

Carl De Strycker, directeur van Poëziecentrum en hoofdredacteur van Poëziekrant,  ontving tijdens Apéro Poëzie verschillende bekende lezers die vertelden over de poëzie in hun leven. Zij brachten elk een dichter mee die ze bewonderen en telkens werd er ook een poëziedebutant uitgenodigd als een van de genomineerden van de gloednieuwe Poëziedebuutprijs Aan Zee, een initiatief van deAuteurs & Poëziecentrum i.s.m. TAZ.

De gasten:

27/7: Rashif El Kaoui, Peter Verhelst & Mustafa Kör
29/7: Bart Stouten, Lucienne Stassaert & Idwer de la Parra
1/8 : Wim Helsen, Hagar Peeters & Frank Keizer
3/8 : Hendrik van Doorn, Charles Ducal & Hannah van Binsbergen
5/8 : Caroline Pauwels, Charlotte Van den Broeck & laureaat van de Poëziedebuutprijs Aan Zee

Tijdens elke sessie werd er ook live geïllustreerd o.a. door Ingrid Godon, Gerda Dendooven, Mattias De Leeuw, Ephameron (Eva Cardon) & Sabien Clement. Hun prachtige illustraties werden getoond op een groot scherm. Muzikale intermezzo’s werden verzorgd door de talentvolle rapper Brihang (Boudy Verleye).

Tijdens de laatste Apéro Poëzie reikten deAuteurs en Poëziecentrum i.s.m. TAZ de Poëziedebuutprijs Aan Zee uit. De winnaar Idwer de la Parra kwam deze zelf in ontvangst nemen.

Verder genoten deAuteurs erg van de verschillende programma’s zoals ‘Op Sleeptouw’, ‘Film Aan Zee’, ‘BoekenTAZ’,… en uiteraard het ruime aanbod aan theater.

Dank Luc Muylaert en curator Dirk Pauwels voor zoveel moois.


deAuteurs
 kijkt opnieuw reikhalzend uit naar de volgende editie.

Noteer alvast in je agenda : TAZ#2018 van 26 juli tot 4 augustus 2018!

Hieronder een beeldverslag:

Type
Evenementen, Literatuur, Podiumkunsten, Strip & illustratie
Datum
08.08.2017