deAuteurs trekt opnieuw naar de Frankfurter Buchmesse,
en u kan mee!

Onder het motto ‘Dit is wat we delen’presenteren Vlaanderen en Nederland zich in 2016 samen als gastland op de 68e Frankfurter Buchmesse van 19-23 oktober, de grootste en belangrijkste boekenbeurs ter wereld.

In totaal reizen zijn dit jaar meer dan 120 Vlaamse en Nederlandse auteurs naar Duitsland en vinden ruim 145 evenementen plaats in het kader van het gastlandprogramma. Alle literaire genres komen daarbij aan bod: fictie, non-fictie, poëzie, kinder- en jeugdliteratuur en strips. Daarnaast is er nog een uitgebreid programma met aandacht voor beeldende kunst, film, podiumkunsten en de creatieve industrie uit Nederland en Vlaanderen.

De organisatie van het gastlandschap is in handen van Het Vlaams Fonds voor de Letteren en het Nederlands Letterenfonds. In opdracht van de fondsen geeft artistiek intendant Bart Moeyaert een zo ruim mogelijke invulling van dit gastlandschap.

Vlaanderen en Nederland presenteren zich op deze beurs met een paviljoen van 2300 m², een uitgeverspodium, verschillende Virtual Reality-installaties, een Vlaamse en Nederlandse kunstboulevard en thematische hotspots zoals in de zogeheten Gourmet Gallery van de beurs.

Net zoals vorig jaar biedt deAuteurs u een exclusieve rondleiding op deze beurs, verzorgd door Carlo Van Baelen. Een unieke gelegenheid ook voor netwerking en kennismaking met de Vlaamse uitgevers ter plaatse! We reizen af op donderdag 20 oktober, met de bus vanuit Brussel.

Deelname aan deze goedgevulde dag is gratis voor alle leden van deAuteurs, mits inschrijving uiterlijk tegen donderdagavond 15 september via ddeloore@deauteurs.be.

OPGELET!
Deze uitstap gaat enkel door bij minstens 20 inschrijvingen.

Snel inschrijven is dus de boodschap, heel graag tot dan!

Type
Evenementen, Literatuur, Strip & illustratie
Datum
25.08.2016