Apéro Poëzie i.s.m. Poëziecentrum

Do 26/7, za 28/7, di 31/7, do 2/8, za 4/8 telkens om 11u in KAAP / Vrijstaat O.

In Apéro Poëzie wordt niet alleen gepraat over poëzie, maar worden gedichten ook gelezen, getoond, live getekend en gezongen! In elke aflevering is er ook plaats voor een poëziedebutant. Dat is telkens een van de genomineerden van de Poëziedebuutprijs Aan Zee, een initiatief van deAuteurs & Poëziecentrum i.s.m. TAZ en met de steun van KAAP. Uit de poëziedebuten van 2017 zijn de bundels van Vicky Francken, Joost Decorte, Laurens Ham, Dominique De Groen en Simone Atangana Bekono geselecteerd. Deze dichters worden uitgenodigd om voor te lezen tijdens Apéro Poëzie. Vijf illustratoren zorgen voor live tekeningen bij de voorgelezen gedichten. Ahmed Roni brengt samen met een bevriende muzikant etnisch-Koerdische muziek in het programma.

Bekijk hier het volledige programma van Apéro Poëzie

 

Praktische info:

toegang: € 12 / add € 13
info en ticketswww.theateraanzee.be

Cross-Over Pitch i.s.m. VAF en TAZ

Een scenarist met een idee voor een boek, een journalist broedt op een theaterstuk, een acteur schrijft een scenario. Verhalenvertellers allerhande met een idee dat niet binnen hun eigen medium past worden uitgenodigd om het kruispunt van verschillende artistieke vertelvormen over te steken. Zij komen hun verhaal pitchen voor een professionele jury en hun toekomstige publiek.

Do 26/7 om 10u – Pitch Masterclass in Foyer Kleine Post (cc DGP)

Paul Pauwels vertelt u in zijn masterclass alle geheimen voor een goede pitch en auteur Gilles Coulier getuigt over zijn ervaringen met o.a. Cargo en Bevergem.

Vr 27/7 om 18u – Pitch Punt in Foyer Kleine Post (cc DGP)

Kom luisteren naar verhalenvertellers die hun idee aan een professionele jury voorstellen.

DE JURY: Johan Heldenbergh (voorzitter), Julie Mahieu (reportagemaakster en scenariste van o.a. De Dag), Marianne de Baere (uitgeefster WPG), Isabelle Molhant (CEO Casa Kafka Pictures), Willem Wallyn (regisseur, scenarist van o.a. De 16) e.a.

Praktische info:

Toegang: € 6 / add € 7
Info en ticketswww.theateraanzee.be

Tussen Woord en Beeld

Za 28/7, zo 29/7, di 31/7 en wo 1/8 om 14u in Foyer Kleine Post (cc DGP)

Jonge scenaristen zien hun scenario tot leven komen via het spel van bekende acteurs onder regie van een gevestigde regisseur, gevolgd door een maatschappelijk debat.

Waarom vertelt een filmmaker zijn verhaal? Welk mens- en wereldbeeld wordt getoond? Kan een film onze wereld, onze samenleving mee vormgeven? Welke mogelijkheden biedt de verbeeldingskracht voor een toekomstige wereld?

Over deze vragen gaan moderatoren Phara Di Aguire, Orlando Verde, Gertjan Willems en Ann Overbergh, met filmregisseurs Bas DevosKevin Meul en Christophe Van Rompaey, een groep acteurs en het publiek in dialoog.

De voorstelling begint met een table read waar een zestal ervaren en jonge acteurs, in regie van een bekwaam regisseur, scènes lezen uit het scenario van een beginnend filmmaker. Algauw ontstaat een dynamisch uitwisselen rond de kwaliteiten van het verhaal, de uitwerking van de personages en de filmische vertelstructuur.

Praktische info:

Toegang: € 6 / add € 7
Info en ticketswww.theateraanzee.be

 

Kortfilms

Za 28/7, zo 29/7, di 31/7 en wo 1/8 om 18u in Foyer Kleine Post (cc DGP)

Ontdek aansluitend pareltjes van kortfilms in aanwezigheid van de makers.

Za 28/7 PharmakosRegie: Laura Vandewynckel

Zo 29/7 GirlhoodRegie: Helleen Declerq
               Si tu me pose la question – Regie: Siham Bouzerda

di 31/7 Het leven van Esteban – Regie: Inès Eshun

Wo 1/8 Echangeur – Regie: Anne Reijniers en Rob Jacobs

Praktische info:

Toegang: € 6 / add € 7
Info en ticketswww.theateraanzee.be

Uitreiking Pöeziedebuutprijs Aan Zee i.s.m. Poëziecentrum

4/8 om 19u00 in de Grote Post (cc DGP) – gratis inkom

Een feestelijke uitreiking op de slotavond van TAZ waaronder de prijs voor meest beloftevolle poëziedebutant van deAuteurs en het Poëziecentrum en de uitreiking van de schrijversresidentie van deAuteurs aan de winnaar van het Pitch Punt.

Kom daarnaast ook proeven van het boeiende werk van onze theaterauteurs en literaire tijdens de vele voorstellingen op TAZ en ontmoet deAuteurs in Vrijstaat O. of op Café Koer. 

Type
Evenementen, Audiovisueel, Literatuur, Podiumkunsten, Strip & illustratie
Datum
09.07.2018