In 1993 heeft de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties 3 mei uitgeroepen tot Wereldddag van de Persvrijheid. Elk jaar worden op die manier wereldwijde schendingen van de persvrijheid onder de aandacht gebracht. Die dag staan we ook stil bij het grote belang dat persvrijheid en journalistiek hebben als fundamenten van ons democratisch bestel.

Het Brussels Platform for Journalism, een samenwerkingsverband tussen VUBULB en Erasmushogeschool Brussel, organiseert samen met Bozar, de Evens Foundation en talrijke andere partners: Difference Day.

Dit evenement vindt plaats op 3 mei in Bozar. Tal van journalistieke en academische koepels en organisaties, media, Europese en wereldwijde instellingen en stichtingen werken hier aan mee.

Deze mededeling is alvast 100% waar en dubbel gecontroleerd, ook al staat Difference Day dit jaar in het teken van fake news.

Wat staat er op het programma?

Tentoonstellingen, debatten op het scherp van de snee, verhalen van journalisten en – als apotheose – de uitreiking van een reeks awards, waaronder de Difference Day Honorary Title for Freedom of Expression, die VUB en ULB elk jaar samen uitreiken. Vorig jaar ging die titel nog naar Zineb El Rhazoui (Charlie Hebdo) en schrijftster Djamila Benhabib.

Type
Evenementen
Datum
23.04.2017