De negende editie van het Filmfestival van Oostende vindt plaats van 11 t.e.m. 19 september 2015.

Op vrijdag 11 september opent de negende editie van het Filmfestival van Oostende feestelijk met “Café Derby”, het debuut van Lenny Van Wesemael waarin Wim Opbrouck, Monic Hendrickx en Chloë Daxhelet de hoofdrollen vertolken. Deze verrassende eerste langspeelfilm, in een productie van Menuet, brengt het verhaal van een vrolijk gestoorde familie die halsoverkop een café huurt omdat de paus binnenkort op bezoek komt en er dus iets te verdienen valt … in principe.

De wereldpremière van ‘Cafard’, een bijzondere animatiefilm van Jan Bultheel, wordt de slotfilm van de 9de editie van het Filmfestival van Oostende op vrijdag 18 september.

Al voor het vierde jaar op rij werken het FFO en het Nederlandse Film Festival samen. FFO toont films en kortfilms van het NIFF op donderdag 17 september, het NIFF vertoont op zijn beurt dan weer de Vlaamse films van Oostende.

Het Filmfestival Oostende werkt dit jaar ook opnieuw samen met het Internationale Filmfestival van de Franstalige Film in Namen (FIFF). FFO vertoont opnieuw Franstalige films van het FIFF en Namen neemt dan weer een selectie films en kortfilms van het FFO 15 op in het programma.
De Franse avond van het Filmfestival van Oostende vindt plaats op maandag 14 september.

Het FIFF in Namen loopt dit jaar van 2 t/m 9 oktober en
zet op zijn beurt Vlaamse filmmakers in de schijnwerper op maandag 5 oktober.

Als Master neemt Maaike Cafmeyer dit jaar de fakkel over van Wim Willaert. In het verleden waren o.a. Johan Heldenbergh, Barbara Sarafian, Bart de Pauw en Peter van den Begin Master.

Type
Evenementen, Audiovisueel
Datum
01.07.2015