Voor het tweede jaar op rij trok deAuteurs begin april naar de internationale Bologna Children’s Book Fair, klaar om even te verdwijnen in de wondere wereld van het kinder- en jeugdboekenvak.

Dat illustratie ons nauw aan het hart ligt en dat we vinden dat de sector gerust wat meer in de spotlights mag staan, zo luidt onze motivatie die aanzet was voor deze uitstap (én voor onze deAuteursprijs  2016, waarover later meer!).

We brachten dan ook graag een bezoek aan de verschillende Vlaamse en Nederlandstalige uitgeversstanden op de beurs en konden er, in de goedgevulde rekken, heel wat mooie werken van onze auteurs terugvinden. Na een tussenstop aan de befaamde illustrators’ wall verkenden we ook de Digital Media Hall, waar dagelijks verschillende lezingen plaatsvonden rond digitale ontwikkelingen en platformen. Deze brengen heel wat nieuwe uitdagingen voor het auteursrecht met zich mee, een evolutie die we vanuit deAuteurs zeker willen opvolgen.

Maandagavond was het tijd voor een glas en Italiaanse hap en werden we van harte ontvangen door het Vlaams Fonds der Letteren, dat naar jaarlijkse gewoonte een netwerk- en ontmoetingsdrink voor auteurs en uitgevers organiseerde. Heel wat fijne ontmoetingen en gesprekken later, vertrokken we terug richting B&B, om fris te zijn voor onze deAuteurs-brunch de volgende dag.

In het hippe Zoo caffè konden onze leden illustratoren elkaar, temidden van de koffie’s, bagels en illustratie-expo’s, terugvinden voor een gezellige babbel. Een ideaal moment om ervaringen uit te wisselen, vragen te stellen en bij te praten over nieuwe projecten, dossiers en het bijhorende beheer van rechten.

Het werd een geslaagd bezoek dat zeker en vast vervolgd zal worden.

Ook illustrator Kristof Devos houdt fijne herinneringen over aan zijn bezoek aan de beurs. Kristof ontving onze deAuteurs-beurs ‘Een ticket voor Bologna’ ter waarde van €750.
Lees het reisverslag van Kristof Devos.

Type
Evenementen, Strip & illustratie
Datum
12.04.2016