We kijken met veel warmte terug op de geslaagde events die deAuteurs in juli (mee)-organiseerde op TAZ (Theater Aan Zee). 

Verwondering, dat is dit jaar één van de hoofdthema’s van het populaire theaterfestival Theater Aan Zee in Oostende en dat namen we ook letterlijk. Met ‘De Wereld Krijgt Mij’, de slotzin uit het wondermooie gedicht dat Bart Moeyaert voor de gelegenheid schreef, werd Oostende op woensdag 28 juli wakker. De zin verscheen in de vroege uurtjes op het strand en werd omringd door duizenden kleurrijke bloemen van papier gemaakt door jong en oud. Beluister hier het gedicht ‘Fiets’ van Bart Moeyaert. Het gedicht werd in opdracht van deAuteurs en Poëziecentrum geschreven en verscheen tevens op een totebag en een poster. Wil je graag een poster? Vraag ernaar via info@deauteurs.be

In de voorstelling “Bonjour en Goedendag” ging huidig Dichter des Vaderlands Carl Norac in gesprek met dichter Mustafa Kör, die de fakkel vanaf januari 2022 van hem overneemt. Illustrator en deAuteurslid Gerda Dendooven, die al lange tijd samenwerkt met Norac voor zijn kinderboeken, sloot ook aan bij het gesprek en tekende live bij de gedichten. 

We brachten een Ode aan de Jeugd ism Poëziecentrum door een aantal beloftevolle jonge makers een podium te geven. Lisette Ma Neza en poetryband verrasten ons met een performance die balanceert tussen pijnlijk direct en verliefde naïviteit. Ella Michiels (concertpresentatrice en presentatiecoach bij VRT) ging daarna in gesprek met Lisette Ma Neza, acteur Flor Van Severen (Camping Sunset-Ten Oorlog), auteur Ibe Rossel (boek Shakespeare kent mij beter dan mijn lief). Onze leden woonden de voorstelling van ode aan de jeugd bij en werden nadien verwend met een High Tea in Souvenir D’Ostende.

Curator en VUB rector Caroline Pauwels stelde de hardcovereditie voor van Ode aan de verwondering tijdens de Theater Aan Zee. Voor de nieuwe editie maakte Illustrator Gerda Dendooven passende tekeningen bij de tekst en selecteerde/schreef Bart Moeyaert gedichten die uiting geven aan de verwondering in al haar veelzijdigheid. Anna Luyten interviewde Caroline Pauwels over het boek, Bart Moeyaert bracht enkele gedichten terwijl Gerda Dendooven illustreerde.

Type
Evenementen, Literatuur, Podiumkunsten
Datum
28.10.2021