Op woensdag 31 augustus wordt de schrijver of schrijfster van de beste Nederlandstalige toneeltekst van het afgelopen seizoen feestelijk beloond en bekroond op het TheaterFestival in Antwerpen.

De uitreiking van de Toneelschrijfprijs wordt georganiseerd door de Taalunie en het Theater Festival Vlaanderen. Ook deAuteurs zet opnieuw haar schouders onder dit initiatief, dat zowel Vlaamse als Nederlandse toneelschrijvers en hun teksten in de kijker wil zetten.

Minister Sven Gatz van Cultuur zal de prijs overhandigen tijdens een programma waarin ook de Roel Verniers Prijs en de Prijs van de Vlaamse Gemeenschap voor Podiumkunsten worden uitgereikt.

De genomineerden zijn intussen bekend (wij zijn alvast verheugd!):

  • Magne van den Berg met Ik speel geen Medea
  • Rik van den Bos met Een coming of age voor bejaarden
  • Barbara Claes met Akaaremoertoe Bahikoeroe

De Nederlands-Vlaamse jury van de Toneelschrijfprijs bestaat uit Nico Boon (acteur, schrijver, theatermaker), Flip Filz (acteur, theaterdocent) en Marije Gubbels (regisseur, schrijver, theatermaker). Steven Peters is secretaris.

DAG VAN DE TONEELTEKST

Vóór de uitreiking van de Toneelschrijfprijs in deSingel Antwerpen om 18u, bent u ook van harte welkom op de Dag van de Toneeltekst. Deze dag staat in het teken van hedendaagse toneelteksten en hun schrijvers. Inspirerende interviews, stevige visies en tekstvoordrachten door de drie genomineerden zullen een mooie dwarsdoorsnede geven van de toneelschrijfkunst in Vlaanderen en Nederland.

Schrijf nu in!

Welkom!

Type
Evenementen, Podiumkunsten
Datum
25.08.2016