Op 5 september wordt de schrijver of schrijfster van de beste Nederlandstalige toneeltekst van het afgelopen seizoen feestelijk beloond en bekroond op het theaterfestival in Amsterdam.

De uitreiking van de Toneelschrijprijs maakt deel uit van de Dag van de Toneeltekst en wordt georganiseerd door de Taalunie, het Theater Festival Amsterdam, de Tekstsmederij, het Prins Bernard Cultuurfonds en het Nederlands Letterenfonds. Ook deAuteurs zet de schouders onder dit initiatief, dat zowel Vlaamse als Nederlandse toneelschrijvers en hun teksten in de kijker wilt zetten.

De genomineerden zijn intussen bekend (en wij zijn er alvast heel tevreden mee !) :

  • Marjolein Bierens met Land van over zee – een briefwisseling
  • Freek Mariën met Wachten en andere heldendaden
  • Jibbe Willems met Waar het vlakke land gaat plooien

De Nederlands-Vlaamse jury van de Toneelschrijfprijs bestaat uit regisseur en festivalleider Silvia Andringa, acteur en theaterdocent Flip Filz en dramaturg Ruth Mariën. Wij kijken uit naar hun beslissing en duimen stiekem voor ons jongste nieuwe bestuurslid Freek Mariën.

Naast de uitreiking van de Toneelschrijprijs in Theater Bellevue om 17u, staan ook de uitreiking van het Theater Tekst Stipendium aan Anna van der Kruis en de Staat van de Nederlandse Theatertekst door Sophie Kassies op het programma.

De dag wordt afgesloten met een fijne babbel en een drankje op het terras en wie wil kan ook mee aanschuiven bij het Schrijversdiner. Iedereen is welkom!

Meer info, gelieve contact op te nemen met ddeloore@deauteurs.be.

Meer informatie over de Taalunie is te vinden op taalunie.org en taalunieversum.org.

Type
Evenementen, Podiumkunsten
Datum
03.09.2015