Om deze media te kunnen bekijken, moet je cookies aanvaarden.

Naast documentaire komt in deze editie ook fictie en animatie aan bod. We brachten een bezoekje aan Britt Raes die de kortfilm ‘Catherine’ maakte, een film over een jong lief meisje dat opgroeit tot een echte cat lady.

We spraken ook met Bülent Öztürk die vertelt over zijn eerste langspeler ‘Blue Silence’. De film won ondertussen tal van prijzen en speciale vermeldingen. Momenteel is ook de ambitieuze Lukas Dhont bezig aan zijn eerste langspeler ‘Girl’, een film waarin een jong iemand het klassiek idee van gender uitdaagt.

Ook de aankondiging van ons goedgevuld beurzenprogramma mag in dit nummer niet ontbreken. Hiermee wil deAuteurs haar leden ondersteunen op momenten waarop ze dat het meest nodig hebben. Dit jaar biedt deAuteurs ook een schrijversresidentie aan van één week voor een dynamisch auteursduo die in alle rust wil werken en brainstormen in het prachtige en rustieke Bois de Cise in Frankrijk. In september 2018 wordt het gloednieuwe kinderboekenfestival SmåBUS georganiseerd in het zuiden van Zweden met als projectleider Joke Guns. Onder het thema vertelkracht en leesplezier biedt SmåBUS schrijvers en illustratoren een platform waarop inspiratie en vakkennis over kinder- en jeugdliteratuur gestimuleerd worden.

We spraken ook met SAA (Society of audiovisual authors) voorzitster Barbara Hayes over de werking en de actuele topics op Europees niveau.

In het kader van haar doctoraatsonderzoek verdiepte Ilse Schooneknaep zich in de digitale en globale veranderingen binnen de audiovisuele sector en analyseerde ze kritisch de problemen die zich voordoen.

Verder vertelt Nathalie Teirlinck ons over haar film ‘Le Passé devant nous’ die op het Filmfestival Oostende een Ensor won voor beste debuut en prijs van de industrie, verkozen door de Ensor Academie. Ook de televisieserie ‘Tabula Rasa’ was een schot in de roos, scenarist Christophe Dirickx gaf er tekst en uitleg bij.

Een goedgevuld iTems-nummer voor een goed gestart 2018!
Veel leesplezier!

Download hier het zestiende nummer van iTems

Datum
04.02.2018