Dit jaar bestaat het programma van Apéro Poëzie uit drie afleveringen, telkens met een andere centrale gast en één van de genomineerden van de Poëziedebuutprijs 2023. We voorzien een boekenstand met de bundels van de debutanten.Praktisch:

  • Duur: 75 minuten
  • Locatie: Hotel Du Parc (Marie-Joséplein 3, 8400 Oostende)
  • Tickets: 10 euro (huisaperitief inbegrepen)

APERO POËZIE 31/07 – 11U

Centrale gast: Rebekka De WitRebekka de Wit (1985) is schrijver en performer. Ze studeerde in 2011 af aan de opleiding Woordkunst aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen. Vanaf 2016 nam ze samen met Freek Vielen en Suzanne Grotenhuis de artistieke leiding over van De Tijd. Samen vormden ze het om tot theater de Nwe Tijd. De roman We komen nog één wonder tekort en de essaybundel Afhankelijkheidsverklaring zijn van haar hand. Sinds 2020 is ze columnist bij De Standaard. Genomineerde Poëziedebuutprijs: Emma Van HooffEmma van Hooff is dichter en schrijver. In 2021 studeerde ze af aan de Schrijversvakschool in de vakken poëzie en toneel. Ze publiceerde gedichten in onder meer Het Hollands Maandblad, Kluger Hans, Ooteoote, Papieren Helden, de Revisor en Tijdschrift Terras en betrad meermaals het podium. Haar debuutbundel Placebomens (Atlas Contact) werd genomineerd voor de Poëziedebuutprijs 2023.

 

APERO POËZIE 02/08 – 18U

Centrale gast: Bolis Popul

Bolis Pupul is een Belgische muzikant met Chinese roots. Hij speelde bij onder meer in de synth elektronische band Hong Kong Dong. Hij werkte mee aan de soundtrack van de film Belgica, waar hij zangeres Charlotte Adigéry leerde kennen wat leidde tot een muzikale samenwerking. Begin 2023 wonnen ze twee MIA’s voor producer en artwork.Genomineerde Poëziedebuutprijs: Astrid HaerensAstrid Haerens schrijft proza en poëzie. In september 2017 verscheen haar debuutroman ‘Stadspanters’ (Uitgeverij Polis). Ander werk publiceerde ze onder meer in Revisor, De Gids, Het liegend konijn, de Poëziekrant, DW B, deBuren, De Standaard, Deus ex Machina en Hard//Hoofd. Astrid is Letterzetter (stadsdichter) van Kortrijk tot 2024. Daarnaast werkt ze als schrijfdocente en als docent Literaire analyse aan het Conservatorium van Antwerpen.Haar debuutbundel Oerhert (Atlas Contact) werd genomineerd voor de Poëziedebuutprijs 2023.

APERO POËZIE 04/08 – 11U

Centrale gast: Louise Bergez

Louise Bergez speelde in verschillende theaterproducties. Voor haar rol vertolking in Bruegel werd ze genomineerd voor de acteursgilde theaterprijzen (2020). Bergez maakt ook deel uit van het bejubelde collectief Camping Sunset en van collectief Werktoneel. Naast de scène is Bergez ook actief in film en tv. Ze was te zien in de film Yummy, de jongerenreeks WTFock, in TikTak, en in de bekroonde serie De Kraak. Ze schitterde ook in de tv-reeks Twee Zomers op Éen.

Genomineerde Poëziedebuutprijs: Laura BroekhuysenLaura Broekhuysen is viooldocente en auteur van proza en poëzie. Haar debuutroman Twee linkerlaarzen verscheen in 2008 bij Querido. In 2011 volgde Hellend vlak, een roman gesitueerd in de IJslandse Westfjorden. Over haar integratie op IJsland schreef Laura de boeken Winter-IJsland, mijn eerste jaar in een verlaten fjord en Flessenpost uit Reykjavik. In opdracht van LOD muziektheater, schreef Laura Broekhuysen de theatertekst Huis.Haar debuutbundel Wij capabelen (Querido) werd genomineerd voor de Poëziedebuutprijs 2023.Laura Broekhuysen woont momenteel in Ijsland. Haar stem wordt tijdens Apéro Poëzie vertolkt door Hans Depelchin die haar bundel presenteert en haar gedichten voordraagt.

OVER DE CURATOREN

Tijmen Govaerts is één van de meest succesvolle acteurs van zijn generatie. Hij schitterde al bij Zuidpool, Olympique Dramatique, Opera Vlaanderen en speelde in films en series als Tori et LokitaGirlMuidhondTwee Zomers en 1985Hans Depelchin is schrijver en dichter. Na tal van publicaties in literaire tijdschriften verscheen in 2020 bij Uitgeverij De Geus de woelige stadsroman Weekdier. In 2022 kwam zijn alom geprezen debuutbundel Spanriem uit, waarin hij de rekbaarheid van de liefde onderzoekt. Hij staat regelmatig op de planken en ging dit jaar mee op tournee met Saint Amour. Momenteel schrijft hij aan zijn tweede roman.

Foto Tijmen Govaerts (c) Damon De Backer

Foto Hans Depelchin (c) Oscar van Beest

Type
Nieuws
Datum
03.07.2023