Hoewel de professionele cineasten in Vlaanderen de afgelopen jaren heel wat succes oogstten met films zoals Rundskop, Loft, Hasta la Vista en vele anderen, barst Vlaanderen ook van getalenteerde amateurcineasten met heel wat potentieel! Ciné Public wil films die getuigen van kwaliteit, originaliteit en creativiteit, die vaak de weg niet vinden naar andere kortfilmfestivals, in de kijker zetten en richt zich op alle niet-professionele en semiprofessionele cineasten.

Surf voor het volledige programma naar de  Ciné Public website of bekijk hier de flyer!

Naar goede gewoonte selecteert Ciné Public voor elke editie een meter of peter die de functie van gastheer of gastvrouw op zich neemt. Tijdens de eerste editie in 2009 was Nic Balthazar gastheer, in 2011 verzorgde de charmante actrice Lotty Pinoy nog de presentatie van het filmfestival, en dit jaar geeft
ze de fakkel door aan niemand minder dan de Gentse acteur Titus De Voogdt. Hij zal dit jaar instaan voor de presentatie van de kortfilms en zal ook de laureaten in de categorieën beste film, regie, scenario, montage, soundtrack, cinematografie en beste cineast zonder schoolse opleiding in de bloemetjes zetten.

Voor deze editie van Ciné Public werden maar liefst 21 kortfilms geselecteerd, uit de meest uiteenlopende genres (docu, drama, animatie, komedie ..), die je de hele dag kan bewonderen in de bioscoopzaal van Studio Skoop.

Maar het festival is uiteraard meer dan film alleen. Zo voorziet Ciné Public ook ruimte voor interviews met enkele deelnemende cineasten, onder leiding van niemand minder dan Roel Van Bambost. Sam Roggen zal op zijn beurt dan weer het aanwezige publiek onderdompelen in het werk van Wes
Anderson. Tot slot mag Ciné Public ook Tom Van Avermaet ontvangen, die met zijn film ‘Dood van een schaduw’ een Oscarnominatie in de wacht sleepte. Alle interviews zijn bovendien ook live te volgen!

Voor geselecteerde cineasten die graag wat feedback willen op hun werk, voorziet Ciné Public juryfeedbackmomenten en voor het grote publiek zijn er scenariobabbels met een ervaren scenarist. Wie meer wil weten over het Centrum voor Beeldexpressie, het aanspreekpunt voor iedereen die
(nog) niet-professioneel bezig is met fotografie, film of multimedia, kan langskomen op de Ciné Public infostand. Uiteraard is ook iedereen ’s avonds welkom op de prijsuitreiking en receptie in Studio Skoop, waarbij geklonken wordt op de winnaars!

Gratis?

Ook voor deze editie opteert Ciné Public voor een volledig gratis festival, de hele dag lang! Wil je gewoon even binnenspringen of waag je je liever aan een kortfilmmarathon? Dat kan! Stel je eigen programma samen en geniet met volle teugen van Ciné Public 2013!

Waar en wanneer?

Zaterdag 16 maart 2013
09.45 u. – 23 u.

Studio Skoop
Sint-Annaplein 63
9000 Gent

Meer info?

Surf voor het volledige programma naar de  Ciné Public website of bekijk hier de flyer!

Type
Nieuws, Audiovisueel
Datum
01.03.2013