Om deze media te kunnen bekijken, moet je cookies aanvaarden.

De film, een coprodcutie van België, Frankrijk en Nederland, vertelt het verhaal van een intense vriendschap tussen twee dertienjarige jongens Leo en Remi. Wanneer hun vriendschap plotseling wordt verstoord, worstelt Leo om te begrijpen wat er is gebeurd en zoekt hij toenadering tot Sophie, de moeder van Remi. “Close” is een film over vriendschap en verantwoordelijkheid.

De andere vier films op de shortlist voor de prijs waren: “Alcarràs” van Spaanse regisseur Carla Simón, “Burning Days” van de Turkse regisseur Emin Alper, “Will-o’the-the-Wisp” van Portugese regisseur João Pedro Rodrigues en “Triangle of Sadness” van de Zweedse regisseur Ruben Östlund.

De winnende film werd gekozen door de scores van het publiek en van de leden van het Europees Parlement bij elkaar op te tellen, waarbij elke groep goed is voor 50% van de stemmen. Het beoordelingsplatform ontving ongeveer 45.000 beoordelingen (reviews op een schaal van één tot vijf sterren) van Europese kijkers en 360 beoordelingen van EP-leden.

Type
Nieuws
Datum
27.06.2023