Een vakkundige jury, bestaande uit Pieter Delfosse (maker, en winnaar de VONK 2023), Ingrid Tiggelovend (bezieler Studio Sesam), Douwe Haenen (programmator Curieus), en Sarah Claeys (deAuteurs), kreeg tijdens vers vuur op 25 mei verschillende projecten en ideeën voorgelegd. Uiteindelijk kozen zij voor Jassen voor Beginners van Corinne Heyrman, wegens de urgentie, literaire kwaliteit en het voornemen om sterfelijkheid op een positieve manier bespreekbaar te maken

Corinne Heyrman (1994) is schrijver, theater- en podcastmaker. Dat klinkt uiteenlopend, maar eigenlijk doet ze dit: verhalen vertellen in verschillende vormen, steeds in nauwe samenwerking met de maatschappij en werkelijkheid. Zo schreef ze Het begin en zijn oneindigheid, een roman die onderzoekt waar een psychische kwetsbaarheid precies begint en of die ook eindigt, uitgekomen in 2022 bij De Arbeiderspers. Ze maakte Pink Sheep of the Family, een voorstelling van Het Zuidelijk Toneel waarin twee verschillende generaties trans*personen de term ‘familie’ ontleden. Als podcastmaker is Corinne verbonden aan collectief Horens en werkte ze mee aan o.a. Drie Uur ’s Nachts, Wie Wat Bewaart en de audiotour Twee keer kijken. Ze treedt heel graag op met haar teksten en stond o.a. op Crossing Border, Lowlands, Winternachten. Corinne is schrijf- en performancedocent aan ArtEZ University of the Arts, in woonzorgcentra en in PI Vught (NL).

In Jassen voor Beginners gaat Corinne op onderzoek naar de manieren waarop we ons verhouden tot vergankelijkheid. Vanuit 10 interviews met mensen met uiteenlopende levenspaden zal ze een multimedia performance maken waarin de viering van het kleine en de omarming van de vergankelijkheid voorop staat.

Cross-over en crossmediale creatie neemt een steeds belangrijkere plaats in, en daarom ondersteunt deAuteurs makers in het genre.

Corinne Heyrman (tweede van links op de foto) krijgt van VONK & Zonen en deAuteurs een werkbudget van €7500, en productionele, artistieke en zakelijke omkadering van het gekozen project.

We wensen Corinne veel succes met haar project !

Type
Nieuws
Datum
27.05.2024