Literatuur Vlaanderen krijgt 1,3 miljoen euro uit het noodfonds voor de compensatie van de coronaschade. Een gedeelte moet verloren auteursrechten (of royalty’s) compenseren, het andere deel afgelaste auteurslezingen. Literatuur Vlaanderen engageert zich om deze bijzonder relevante compensatie op een correcte manier te verdelen. De compensatie zal helaas nooit het volledige verlies kunnen dekken, maar is bedoeld als een gedeeltelijke tegemoetkoming.

Kom je in aanmerking?

Je kunt een compensatie voor geleden verlies tijdens de coronacrisis aanvragen als je een woonplaats hebt in België en behoort tot een van deze categorieën.

  • Je bent een auteur van Nederlandstalige literaire non-fictie, proza, poëzie, theater of kinder- en jeugdliteratuur;
  • Je bent een stripauteur of illustrator van Nederlandstalig werk;
  • Je bent een vertaler van vreemdtalig proza, kinder- en jeugdliteratuur, theater, poëzie, non-fictie of strips in het Nederlands.

Ook je publicaties moeten aan een aantal voorwaarden voldoen. Ze moeten uitgegeven zijn bij een professionele uitgeverij. Het moet gaan om boeken in (deel)genres die vermeld worden in de werkbeursreglementen voor literaire auteurs, stripauteurs en non-fictieauteurs.

Lees hier meer over de aanvraag, de voorwaarden

 

Bron: Literatuur Vlaanderen

Type
Nieuws
Datum
29.07.2020