Zag je zelf ook ergens een leuke initiatief passeren? Laat het ons dan zeker weten via silke@deauteurs.be

Cinema Lumière

Nu je eindelijk tijd hebt om naar de cinema te gaan, is deze gesloten. Tal van films die in première zouden gaan de komende weken, kunnen dus niet in de zalen vertoond worden. Lumière brengt deze daarom naar je huiskamer via het platform http://www.lumierefilms.be.
Een ticket kost € 8 en het aanbod wordt de komende dagen flink uitgebreid.

Jeugdboekenmaand

Alle voorleessessies van de jeugdboekenmaand kan je nu gewoon online volgen! Op het Youtubekanaal van de Jeugdboekenmaand kan je elke dag nieuwe voorleessessies horen. Onder andere Bart Moeyaert, Kristof Devos, Kirstin Vanlierde en Jurgen Walschot lazen al voor. Leuke extra tip: Jurgen Walschot en Kirtsin Vanlierde lezen voor uit ‘De Serres van Mendel’ het boek dat ze maakten tijdens hun schrijversresidentie in Zweden.

Docville online

Het festival zelf werd door de Coronacrisis geannuleerd, maar de organisatoren kwamen op de proppen met een mini-online Docville. Binnenkort kan je meer informatie vinden op de site.

IDFA online

Het International Documentary Film Festival Amsterdam biedt tal van documentaires gratis aan op haar website. Bekijk hier wat je allemaal kan bingewatchen.

Scenaristengilde

Leden van de Scenaristengilde kunnen verschillende scenario’s online downloaden op de site. Daarnaast zijn ook tal van podcasts over verschillende Vlaamse films te beluisteren.

Uit in Vlaanderen

Op Uit in Vlaanderen, de site waar je in normale omstadigheden kan kijken welke uitstapjes je allemaal kan doen, staat een oplijsting van enkele leuke alternatieven. Zo kan je een aantal comedyshows volledig bekijken.

BRONKS

Bronks zet vanaf volgende week enkele opgenomen voorstellingen online om zo toch nog van theater te kunnen genieten. Hou zeker de site in de gaten!

Flanders DC

Op het Youtubekanaal van Flanders DC kan je heel wat inspirerende content vinden. Zo is er onder andere een reeks met inspirerende portretten van Vlaamse creatievelingen.

Laure Allain

Type
Nieuws
Datum
19.03.2020