Achttien nieuwe, bekende voorlezers staan te popelen om vanaf maandag 31 oktober de mooiste verhalen te vertellen. (Plus)mama’s, opa’s, toffe nonkels of coole buurvrouwen lezen elke dag, op Eén en VRT MAX, een prachtig prentenboek voor. De tekeningen komen letterlijk tot leven, rondom hen.

Onder meer presentatrice Fien Germijns, tv-maker Arnaut Hauben, zangers Belle Perez en Bart Peeters, Red Flames-voetbalster Tessa Wullaert, atlete Imana Truyers, VRT-journalisten Riadh Bahri en Xavier Taveirne, radiopresentatoren Kawtar Ehlalouch en Flo Windey, acteur Jonas Van Thielen en Dichter des Vaderlands Mustafa Kör lezen voor. Ook schrijver én toekomstige vader Herman Brusselmans is erbij. Hij probeert zijn voorleesskills uit bij zijn buurmeisje en buurjongen. 

De afleveringen van vorig jaar zijn al sinds maandag 10 oktober te zien op Eén en VRT MAX. De nieuwe reeks wordt gelanceerd tijdens de herfstvakantie. Een aantal vertellingen zal ook te beluisteren zijn als audioverhaal. De Voorleesclub is een productie van De chinezen voor Eén, in samenwerking met deAuteurs, Iedereen Leest in het kader van de Voorleesweek en Luisterpuntbibliotheek.

Type
Nieuws
Datum
20.10.2022