deAuteurs organiseert op 22 mei opnieuw haar auteurslunch samen met SACD België op de Plage de la Quinzaine des Réalisateurs. Wil je er graag bij zijn, stuur een berichtje naar barbara.cardoen@deauteurs.be. Wees snel, de plaatsen zijn beperkt

SACD Frankrijk is sinds jaar en dag een van de grote partners van het festival, en steunt alle belangrijke selecties zoals de Quinzaine des cinéastes, Semaine de la Critique en ACID, om zo de essentiële rol van auteurs in het maken van films in de kijker te zetten. Ze reikt eveneens prijzen uit zoals de Prix du scénario, die wordt bekend gemaakt tijdens de slotceremonie op 27 mei 2023 en de prijs voor beste Franstalige langspeelfilm en langspeelfilm tijdens de Quinzaine des cinéastes en de de Semaine de la Critique.

Op zondag 21 mei organiseert SACD samen met de Centre National du cinéma het debat Quel avenir pour le cinéma à l’heure de l’intelligence artificielle: De verspreiding van ChatGPT onder het grote publiek heeft de impact die kunstmatige intelligentie kan hebben op onze samenlevingen opnieuw onder de aandacht gebracht. De audiovisuele sector blijft niet gespaard van de innovaties en vooruitgang die deze nieuwe technologieën kunnen opleveren. Het debat gaat onder meer dieper in op de juridische implicaties.

Met : Alexandra Bensamoun, professor aan de Université Paris-Saclay ; Simon Bouisson, scenarist en regisseur; Laurence Farreng, Europees afgevaardigde; Gilles Gaillard, Co-oprichter van Animaj ; Armand Joulin, onderzoeksleider naar artificiële intelligentie

Van 20 mei tot 23 mei zal deAuteurs aanwezig zijn op het filmfestival van Cannes.  Het festival biedt ook dit jaar een indrukwekkend programma van films, interessante debatten en inspirerende sectorontmoetingen. Aan te stippen in de agenda:Gemodereerd door Pascal Rogard, algemeen directeur van SACD. Meer info en inschrijvingslink via de website van het CNC.

Type
Nieuws
Datum
15.05.2023