© Jeroen Blom

Raoul Groothuizen

Biografie

Raoul Groothuizen (1992) is geboren en getogen in Nederland.
In 2013 vertrok hij naar Brussel waar hij in 2018 afstudeerde aan het RITCS met een masterdiploma in de audiovisuele kunsten als scenarist.

In datzelfde jaar werd hij geselecteerd voor het VAF conceptatelier voor fictiereeksen en won hij de Pitch Your Scriptcompetitie op het Internationale KortfilmFestival Leuven.
Voor zijn eerdere scenario werken nam Raoul regelmatig de regie zelf in handen.
Momenteel werkt hij aan verschillende projecten.

Logline

Een voormalig punkrocker, die nu een burgerlijk leven nastreeft met zijn zwangere vriendin, krijgt een tweede kans om zijn jongensdroom te realiseren wanneer hij de overleden frontman van een succesvolle rockband mag vervangen.  Maar door dit te doen ontwakend hij zijn beestachtige aard die hem dreigt te vervreemden van zijn lief en zijn toekomstige kind.

Begeleider

Raoul Groothuizen zal tijdens dit project ondersteund worden door Raf Njotea. Raf Njotea is scenarist en moderator. Hij studeerde Taal- en Letterkunde aan de KULeuven en startte zijn carrière bij Journalismfund.eu. Sinds 2016 verlegde hij zijn focus en werd scenarist. Hij schreef oa voor de VTM-reeks Familie en de één-reeks Dertigers. Hij buigt zich momenteel over een documentairereeks voor Canvas. Nu en dan mengt hij zich in het maatschappelijk debat, voornamelijk over thema’s als diversiteit, identiteit en taal.

Type
Nieuws
Datum
02.03.2020