© Francis Vanhee

Spencer Bogaert

Biografie

Spencer Bogaert (1997, Gent) zit momenteel in zijn Master van de filmopleiding aan het KASK. Als kind speelde hij in twee voorstellingen van theaterproductiehuis CAMPO. Op zijn veertiende deed hij als acteur zijn eerste filmervaring op. Ondanks zijn – nog steeds – groeiende fascinatie voor het acteren, geraakte hij ook geboeid door de mensen àchter de camera. Hij wou, toen hij klein was, architect worden omdat hij hier de – voor hem – perfecte balans in hoopte te vinden tussen het rationele en het esthetische. Eens hij echter op filmsets begon te staan, herkende hij daar dezelfde symbiose als die hij meende te zien in de architectuur. Zijn besluit was gemaakt: hij zou verdergaan in film. Tijdens zijn studies aan het KASK is de audiovisuele complexiteit achter het vertellen van zelfs de meest eenvoudige verhalen, zijn nieuwe obsessie geworden. Het combineren van acteren en regisseren is momenteel zijn onderzoeksdomein en het uitgangspunt van zijn thesis.

Logline

Een tafeltennis-wedstrijd tussen een jong talent en zijn volwassen opponent wordt de arena voor een mentale strijd tussen vasthouden en loslaten, met de pingpong-bal als kosmische verbinding.

Begeleider

Spencer Bogaert zal dit jaar een duwtje in de rug krijgen van Joël Vanhoebrouck. Joël Vanhoebrouck werkte in 1997 zijn studies af als regisseur aan het RITCS in Brussel. Na zijn studies werkte hij als regie-assistent op Franstalige en Vlaamse films zoals o.a. Un Honnête Commercant, Any Way the Wind Blows, Ultranova, Buitenspel en Vermist.

Tussendoor regisseerde hij Joséphine, een kortfilm met Vlaamse en Franstalige acteurs en won datzelfde jaar de Juryprijs op het Kortfilm- festival in Leuven. Vanaf 2007 kreeg hij de kans om als regisseur aan de slag te gaan op de reeks Vermist voor VT4. Na het tweede seizoen van Vermist draaide hij afleveringen van het eerste seizoen van Code 37 voor VTM. Dubbelleven (VRT) is de eerste reeks die hij volledig alleen draaide. In 2012 regisseerde hij zijn eerste langspeelfilm Brasserie Romantiek, geschreven door Jean-Claude Van Rijckeghem en Pat Beirs. Voor showrunner Philippe de Schepper regisseerde hij Eigen Kweek (VRT) dat een publiek succes werd. Hij draaide er nog twee vervolgseizoenen van. In 2017 draait hij de politieserie De Infiltrant (VTM) dat in 2018 uitgezonden werd.

 

Type
Nieuws
Datum
24.02.2020